Author: CCN
•4/23/2008 12:22:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

Ziua Pamantului 2008 la Cluj-Napoca:

EDITIE SPECIALA A "MARSULUI BICICLISTILOR"
SI DEPUNEREA LA PRIMARIE A UNEI PETITII CU 1300 SEMNATURI
vizand facilitati pentru biciclisti

Marti 22 Aprilie 2008, cu ocazia "ZILEI PAMANTULUI", Clubul de Cicloturism NAPOCA desfasoara la Cluj-Napoca o noua serie de actiuni pentru promovarea utilizarii
bicicletei ca mijloc de transport in mediul urban.

Activitatile includ:

1. De la ora 16:00 - Tura pe biciclete a unor membri CCN in zona centrala a orasului pentru documentarea starii amenajarilor deja existente pentru biciclisti (fotografiere stare piste pentru biciclete, rastele pt biciclete etc.)

2. De la ora 17:00 - Tura pe biciclete a unor membri CCN, cu rol de documentare, pe viitoarele trasee de cai de comunicatie pentru biciclisti ce urmeaza a fi realizate in perioada urmatoare in Cluj (astfel cum au fost conevenite in intalnirea de lucru avuta de CCN la Primarie in 21.04.2008).

3. De la ora 18:00 - Editie speciala a MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI. Intalnirea este pe platoul din fata Salii Sporturilor. La ora 18:30 coloana de biciclisti pleaca spre Primarie, unde se face o pauza pentru predarea unei petitii catre autoritatile locale, continuand apoi marsul. Actiunea este autorizata de Primarie si Politie si este organizata in parteneriat cu www.reactieinlant.ro si sprijinita de BCC Cluj-Napoca.

4. Depunerea la Primarie, cu ocazia marsului, a petitiei "APEL catre autoritatile locale pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in Cluj-Napoca" insotit de un teanc de tabele de semnaturi de sustinere de la peste 1300 de clujeni. Apelul a fost lansat de Clubul de Cicloturism NAPOCA cu ocazia Saptamanii Europene a Mobilitatii in septembrie 2007 si este redat in ANEXA. Actiunile de strangere de semnaturi vor continua si pe viitor.

Cluj-Napoca, 22 aprilie 2008

RADU MITITEAN
director executiv


ANEXA:
APEL - petitie lansata de CCN in 21.09.2007 catre autoritatile locale clujene pe tema promovarii bicicletei si semnat pana acum de peste 1300 de clujeni.
================================

A P E L
catre autoritatile locale
pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in Cluj-Napoca

Noi, cetateni ai municipiului Cluj-Napoca,

dorind sa avem un oras cu mai putina aglomeratie, praf, zgomot si gaze de esapament, in care sa iti faca placere sa traiesti si sa te deplasezi,

vazand ca traficul auto a atins o intensitate ce afecteaza negativ deplasarea in oras, activitatile economice, sociale si culturale,

stiind ca exista solutii alternative, dar vazand ca multe par a fi neintelese sau prea mult amanate sau aplicate inadecvat si ca nu exista o strategie coerenta in acest domeniu,

considerand ca bicicleta este o parte a solutiei, fiind un vehicul ecologic, eficient energetic, suficient de comod si rapid, care ocupa putin spatiu, nu face zgomot, nu emite noxe si are un efect benefic asupra sanatatii celor care il folosesc in mod regulat,

SOLICITAM
autoritatilor locale:

1.
Realizarea unei retele coerente de piste si alte cai de comunicatie specifice pentru biciclete in intregul oras. Dar nu oricum, ci:

- de calitate adecvata (de exemplu respectand latimea de minim 1,50 metri pe sens, marcare si semaforizare corespunzatoare, ridicarea masinilor care le blocheaza etc.)

- care sa nu ia din putinul spatiu ce a mai ramas pietonilor sau din spatiile verzi (ci din cele folosite acum de masini sau ocupate cu panouri publicitare, tonete etc.)

- care sa se realizeze acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, nu unde e mai usor sau ieftin (trebuind sa se inceapa prin interconectarea zonelor de maxim interes, cum sunt zona centrala, principalele cartiere, zonele comerciale si de agrement, marile unitati de invatamant si industriale).

2.
Realizarea de rastele si alte facilitati adecvate de parcare in siguranta a bicicletelor (in toate zonele de interes public, precum si in cartierele de blocuri, campusurile universitare si alte zone unde parcarea lor in siguranta este acum o mare problema);

3.
Asigurarea pe viitor in mod gradat a intermodalitatii de transport (posibilitatea de a lua bicicleta in / pe mijloacele de transport in comun).

4.
Deschiderea pentru traficul bicicletelor in ambele sensuri pe strazile care au la ora actuala regim de sens unic si exceptarea bicicletelor de la alte restrictii de circulatie sau stationare impuse pentru vehicule, cum sunt benzile rezervate pentru transportul in comun sau aleile si strazile pietonale.

5.
Luarea altor masuri de promovare a mersului pe bicicleta, precum si mersului pe jos si a transportului in comun.

6.
Descurajarea utilizarii autoturismelor, extinderea zonelor pietonale, implementarea adecvata a regulilor de aprovizionare si acces pentru traficul greu, degajarea trotuarelor si spatiilor verzi de autovehicule si constructii si redarea, catre cetateni, a spatiului public.

[urmeaza semnaturile a peste 1300 de clujeni]
[apelul este lansat de Clubul de Cicloturism NAPOCA]
[actiunea de strangere de semnaturi va continua]
=================================
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/23/2008 12:22:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.