Author: CCN
•8/18/2008 11:06:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836 e-mail:office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992

COMUNICAT

MERIDIONALI BIKE TOUR 2008 LA FINAL
CCN a incheiat cu succes o noua expeditie cicloturistica montana cu participare internationala in Carpatii Meridionali

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) a finalizat cu bine o noua etapa din seria de expeditii cicloturistice montane cu participare internationala in Carpatii romanesti.

"Meridionali Bike Tour 2008" a fost un circuit cu plecare si final in Sibiu si a vizat muntii Cindrel, Lotrului, Latoritei si Sureanu, atat culmile principale ale acestora cat si diverse vai si traversari.

Au fost vizitate numeroase zone si obiective turistice, incluzand Paltinisul si Obarsia Lotrului, lacurile Gura Raului, Oasa, Bistra si Vidra, pitorestile vai ale Cibinului, Sadului, Lotrului, Sebesului, Frumoasei, Raul Mare si Raul Mic al Cugirului si varfuri de peste 2000 metri altitudine cum sunt vf.Cindrel, Sureanu, Puru si Fratostenul Mare...

Actiunea a durat o saptamana. Participantii, provenind din Romania, Elvetia si Ungaria, impartiti pe grupe de lucru, au parcurs trasee care au totalizat peste 500 km de poteci, drumuri forestiere si de caruta, cu o diferenta de nivel totala in urcus de peste 9000 metri, testandu-le si documentandu-le din punct de vedere cicloturistic, inclusiv prin inregistrare GPS si fotografiere.

Ca de obicei, s-au constatat si notat numeroase diferente intre situatia de pe harti si realitatea din teren, informatiile colectate urmand sa serveasca la actualizarea bazei de date si editarea unor viitoare harti si ghiduri cicloturistice si finalizarea structurii viitoarei Retele Nationale de Trasee Cicloturistice (RNTCR) la care CCN lucreaza de peste un deceniu.

Actiunea a fost organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), in colaborare cu cluburi partenere din Germania, Ungaria si Elvetia si se inscrie in programul de documentare cicloturistica a Carpatilor.

"A fost o tura care a cerut mult efort fizic, dar am fost rasplatiti cu peisaje superbe iar participantii au fost incantati. Fiind toti bine pregatiti si avand si noroc de vreme buna, nu am avut probleme. Schimbarile necesare in itinerarul unor etape, din cauza starii unor drumuri, nu au fost o surpriza - dealtfel spiritul de descoperire este o parte esentiala a acestor actiuni" a declart dr.Simona Pop, presedintele Clubului de Cicloturism "Napoca" si coordonator al proiectului
"Meridionali Bike Tour 2008"

RADU MITITEAN
director executiv
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/18/2008 11:06:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.