Author: CCN
•8/03/2008 10:55:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836 e-mail:office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992

COMUNICAT

MERIDIONALI BIKE TOUR 2008 LA START
CCN a inceput o noua expeditie cicloturistica montana cu participare internationala in Carpatii Meridionali

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) a inceput duminica, 3 august 2008, o noua etapa din seria de expeditii cicloturistice montane cu participare internationala in Carpatii romanesti.

"Meridionali Bike Tour 2008" incepe la Sibiu si va viza muntii Cindrel, Lotrului, Latoritei si Sureanu, inclusiv culmile principale ale acestora, trecand printre altele prin Paltinis, pe valea Sadului, Frumoasei si Sebesului, pe la Obarsia Lotrului si lacul Vidra, pe la Oasa, Cugir, Sugag si prin Marginimea Sibiului, dar si peste varfuri de peste 2000 metri, cum sunt vf. Cindrel, Steflesti, Puru, Fratosteanu si Sureanu...

Actiunea va dura o saptamana, in cursul careia participantii, impartiti pe grupe de lucru, vor parcurge pe bicicleta, testa si documenta din punct de vedere cicloturistic, inclusiv cu aparatura foto-video si GPS, peste 500 km de drumuri si poteci din aceasta pitoreasca zona a Carpatilor.

Tura este organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), in colaborare cu cluburi partenere din Germania, Ungaria si Elvetia si se inscrie in programul de documentare cicloturistica a Carpatilor.

Din declaratiile participantilor:

"Va fi si un placut concediu de turism activ, dar si o contributie importanta la definitivarea documentatiei pentru viitoarea Retea Nationala de Trasee Cicloturistice din Romania, la care lucram de aproape un deceniu" (dr.Simona Pop, presedintele Clubului de Cicloturism "Napoca" si coordonator al proiectului "Meridionali Bike Tour 2008")

"Va fi o tura lunga, cu mult efort dar si mari satisfactii, pentru ca vom avea de urcat pe biciclete o diferenta totala de nivel de peste 8000 metri, dar vom avea parte de peisaje superbe" (Paul Gehrig, unul dintre participantii elvetieni la actiune).

RADU MITITEAN
director executiv
, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/03/2008 10:55:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.