Author: CCN
•9/10/2008 08:12:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "BICICLETA IN MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN"
si "CU BICICLETA PE ALTE CULMI DIN MUNTII GILAULUI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 11 septembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "BICICLETA IN MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN" si respectiv "CU BICICLETA PE ALTE CULMI DIN MUNTII GILAULUI". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre amenajari si solutii pentru luarea bicicletelor in trenuri, in metrouri, in sau pe autobuze, in avioane sau alte mijloace de trasport in comun, element important pentru transportul intermodal si tot mai raspandit in tarile dezvoltate, unde combinatia intre bicicleta si transportul public ofera o alternativa tot mai atractiva la deplasarea cu autoturismul (spre deosebire de Romania, unde este inca aproape imposibil sa iei o
bicicleta intr-un mijloc de transport in comun).

Este a 8-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum solutii pentru parcarea bicicletelor, copiii pe bicicleta, domenii de utilizare a bicicletei etc.

A doua proiectie foto va prezenta pitorescul traseu cicloturistic de pe culmea ce desparte bazinele hidrografice ale Somesului Rece si Cald, trecand prin Marisel, muntele Ijar, sub vf. Blidarul si pe Dealul Cetatii, pana in satul Somesul Rece. Este ruta parcursa in excursia pe biciclete organizata sambata trecuta de Clubul de
Cicloturism NAPOCA pentru publicul clujean in Muntii Gilaului, in cursul careia participantii au putut admira peisaje deosebite si vedea marele potential pentru mountain biking al acestei zone din apropierea Clujului.

Proiectiile sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/10/2008 08:12:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.