Author: CCN
•9/24/2008 11:40:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "MONOCICLETELE = BICICLETE CU O ROATA" si "CU
BICICLETA INTRE VAILE IERII SI HASDATELOR"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 25 septembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "MONOCICLETELE" si respectiv "CU BICICLETA INTRE VAILE IERII SI HASDATELOR". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre monociclete: Biciclete cu o roata, aproape necunoscute in Romania, dar tot mai populare in multe tari. Contrar primei impresii, ele nu sunt ceva specific pentru circ sau pentru cei cu veleitati de acrobat, ci sunt folosite si in scop utilitar, recreativ, turistic sau sportiv, intr-un numar surprinzator de moduri si domenii diferite, existand si numeroase
evenimente, organizatii si literatura de profil.

Este a 10-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum copiii pe bicicleta, ciclismul artistic, evenimente biciclistice etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in imprejurimile Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini peisajele largi si frumoasele posibilitati de mountain biking pe culmile dintre vaile Hasdatelor si Ierii, trecand prin pasuni, fanete si sate pitoresti precum Padureni, Sutu, Plaiuri, Livada, Magura Ierii, Valea Agrisului, Agris sau Filea, multe fiind foarte putin cunoscute clujenilor, desi sunt relativ aproape de orasul nostru si bine accesibile pentru excursii cu bicicleta.

Aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/24/2008 11:40:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.