Author: CCN
•10/08/2008 06:20:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "CICLOBAL, VELOPOLO, CICLISM ARTISTIC - utilizari putin cunoscute ale bicicletei" si "CU BICICLETA DIN SALICEA LA DEALUL GARBAULUI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 9 octombrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "CICLOBAL, VELOPOLO, CICLISM ARTISTIC - utilizari putin cunoscute ale bicicletei" si respectiv "CU BICICLETA DIN SALICEA LA DEALUL GARBAULUI". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate imagini despre trei domenii de utilizare a bicicletei care sunt practic necunosute in Romania, desi in alte tari au un nivel de raspandire apreciabil:

- CICLOBALUL este un sport pe echipe, un soi de "fotbal" pe bicicleta, in care atat jucatorii "de camp" cat si portarii se deplaseaza si lovesc balonul cu bicicleta, incercand sa marcheze in poarta adversa.

- VELOPOLO este tot un sport pe echipe, un soi de hochei calare pe bicicleta, in care jucatorii, deplasandu-se exclusiv pe biciclete, lovesc mingea cu o crosa incercand sa o introduca in poarta adversa.

- CICLISMUL ARTISTIC este un sport foarte spectaculos, individual sau de perechi sau echipe, analog patinajului artistic, in care practicantii lui executa diverse figuri acrobatice si artistice deplasandu-se pe biciclete, existand si probe tehnice si probe de dans.

Este a 12-a proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum copiii pe bicicleta, evenimente biciclistice, alte forme de sport pe bicicleta etc.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in zona Clujului. Prezentarea ilustreaza in imagini atractivele posibilitati de mountain biking din sud-vestul Clujului, de pe platourile Salicei si culmii dintre vaile Tautiului si Garbaului, pe trasee ce ne conduce de la platoul Feleacului pana in zona Sfantul Ion la marginea cartierului
Manastur, cu peisaje frumoase si drumuri bune pentru biciclisti.

Aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/08/2008 06:20:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.