Author: CCN
•11/05/2008 10:35:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectiile foto "UTILIZARI SPORTIVE MAI NOI ALE BICICLETEI" si "CU BICICLETA LA TARNITA PRIN AGARBICIU - DANGAU - GURA RASTII"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 6 noiembrie 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18) la doua PROIECTII DE IMAGINI pe tema "UTILIZARI SPORTIVE MAI NOI ALE BICICLETEI" si respectiv "CU BICICLETA LA TARNITA PRIN AGARBICIU - DANGAU - GURA RASTII". Intrarea este libera.

In prima proiectie vor fi prezentate utilizari sportive / competitionale mai recente ale bicicletei - MTB cross-country, downhill, four cross, freeride, trial, dirt-jump etc. care s-au adaugat in ultimele doua decenii la disciplinele clasice din ciclism (
sosea, velodrom, ciclocross...). Multe din aceste ramuri sunt relativ la inceput in Romania, existand putini practicanti si putine competitii. Cu toate acestea, prin spectaculozitatea lor, au potential ridicat de a atrage public, sponsori si practicanti...

Scopul proiectiei este completarea informatiilor despre utilitzarile in scop sportiv ale bicicletei, deoarece exista multe lacune si confuzii in randul publicului pe aceasta tema. Desi in principiu noi nu vizam latura sportiva a mersului pe bicicleta, consideram ca informarea si in acest domeniu este o componenta necesara culturii pro-biciclistice.

Este a 16-a proiectie din seria dedicata in acest an prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti, serie care se apropie de final.

A doua proiectie foto este dedicata utilizarii bicicletei in scop recreativ, mai precis cicloturismului montan in Muntii Gilaului, nu departe de Cluj. Prezentarea ilustreaza in imagini o excursie organizata de Clubul de Cicloturism NAPOCA la lacul Tarnita, dar pe un traseu mai putin obisnuit pentru cei ce frecventeaza lacul de
acumulare mentionat, pentru ca s-a trecut prin Capusu Mare, Agarbiciu, Dangau, coborand la Gura Rastii...

Si aceste doua proiectii sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru
Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/05/2008 10:35:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.