Author: CCN
•4/29/2009 10:34:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836
e-mail: office@ccn.ro

I N V I T A T I E

APUSENI BIKE TOUR 2009
Expeditie de mountain biking in nordvestul Muntilor Apuseni: 22-30 august

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) organizeaza in aceasta vara, ca in fiecare an, mai multe ture cicloturistice montane in Carpati, deschise membrilor CCN dar si membrilor unor cluburi partenere din tara si strainatate.

De fiecare data sunt vizate alte zone, deoarece turele au un dublu scop - pe de o parte sa asigure participantilor o vacanta activa reusita in grup, pe doua roti, pe munte, iar pe de alta parte sa realizeze testarea si documentarea din punct e vedere cicloturistic a Carpatilor, zona cu zona (de unde si inregistrarea turelor pe GPS si documentarea detaliata foto, impartirea pe mai multe echipe pentru a testa diverse variante, portiuni de "discovery"...).

In vara anului 2009 sunt programate doua asemena ture de cate o saptamana, ambele in Carpatii Occidentali: Prima in Muntii Banatului ( in a doua saptamana din august), a doua in nordvestul Muntilor Apuseni (in ultima saptamana din august).

Apuseni Bike Tour 2009 (ABT09) va avea loc in perioada 22-30 august 2009, in nordvestul MUNTILOR APUSENI ( Muntii Gilaului, Vladeasa, Padurea Craiului si Plopis) Este o tura de dificultate medie, cu cortul, fara masina de transport bagaje, deci se cara pe bicicleta tot echipamentul necesar, inclusiv cel de campare ( dar se poate rezolva si cazare "indoor", la pensiuni, in aproape toate noptile). Se merge mai ales pe drumuri neasfaltate publice si forestiere, putin pe drumuri pastorale / de caruta. E totusi nevoie de bicicleta MTB robusta adecvat echipata si un nivel corespunzator de antrenament si experienta cicloturistica, inclusiv de mers pe drumuri mai bolovanoase.

Vor fi etape de 35-75 km pe zi, cu pana la 1200 metri diferenta de nivel in urcus. A se tine cont ca mare parte din zona nu prea are infrastructuri specifice pentru turism si posibilitatile de aprovizionare sunt limitate la cateva produse de baza ce exista pe la "magazinele mixte" din micile sate de munte. In schimb sunt peisaje superbe, multe fenomene carstice ( chei, pesteri, cascade), obiective culturale.... Traseul si programul sunt redate in ANEXA ( traseul este preliminar, mai poate suferi unele modificari)

Fiecare participant isi acopera propriile costuri ( de transport, masa, cazare daca e cazul). si participa pe proprie raspundere in materie de posibile accidente sau incidente. CCN se ocupa de organizare, planificarea traseului, ghidaj...

Cei interesati sunt rugati sa ne contacteze cat mai urgent prin e-mail, cel tarziu pana la 30 iunie 2009. In caz de numar prea ridicat de doritori, se va opera o selectie, avand prioritate membrii activi CCN si cei ai altor cluburi afiliate la Federatia Biciclistilor din Romania sau la Federatia Europeana a Biciclistilor.

RADU MITITEAN
director executiv CCN

ANEXA
===============================
CLUBUL DE CICLOTURISM NAPOCA (CCN)

APUSENI BIKE TOUR 2009
22-30 august 2009

TRASEU SI PROGRAM

0. S, 22 august 2009
Pentru neclujeni - sosirea la Cluj. Pentru cine vrea si poate porni inca din aceasta zi de dimineata: CLUJ NAPOCA - BOLOGA
Cluj-Napoca - Capusu Mare - Dangau - Rasca - Dealu Negru - Calatele - Margau - Scrind - Sacuieu - Bologa.

1. D, 23 august 2009
BOLOGA - STANA DE VALE
Cu trenul Cluj-Napoca - Huedin sau Bologa sau Valea Draganului ( circa 60 km). Cei ce au pornit cu o zi inainte: Bologa - Valea Draganului. Apoi toti pe biciclete: Valea Draganului - Lunca Visagului - L.Floroiu - Gura Zarnii - sub vf. Poieni ( circa 1450 m) - statiunea Stana de Vale.

2. L, 24 august 2009
STANA DE VALE - BRATCA
Stana de Vale - v.Iadului - cascada Iadolina - L. Lesu - Remeti - Bulz - Lorau - Bratca

3. Ma, 25 august 2009
BRATCA - TARINA
Bratca - Damis - zona Runcsor - Sohodol - Ch.Albioarei - Tarina

4. Mi, 26 august 2009
TARINA - VARCIOROG
Tarina - Luncasprie - Dobresti - Varciorog

5. J, 27 august 2009
VARCIOROG - SUNCUIUS
Varciorog - P.Osoi - Cornet - Tomnatic - 10 Hotare - Suncuius

6. V, 28 august 2009
SUNCUIUS - PIATRA CRAIULUI
Suncuius - vizitare P.Ungurului si Ch.Misidului - Balnaca - Bratca - Valea Crisului - pasul Piatra Craiului

7. S, 29 august 2009
PIATRA CRAIULUI - BOLOGA
Pas Piatra Craiului - Magura Mare - Vanatori - Ciucea De aici cei ne-clujeni care trebuie sa ajunga duminica acasa pot lua trenul, sau pedala pana in Huedin si de acolo tren spre CLuj sau Oradea; Cei ce pot ramane inca o zi pedaleaza pana la Bologa. Vizitare Cetatea Bologa, ruinele castrului roman...

8. D, 30 august 2009
BOLOGA - CLUJ-NAPOCA
Bologa - Sacuieu - Alunis - Sancraiu - Valeni - Manastireni - Bedeciu - Capusu Mic - Capus - Gilau - Cluj-Napoca

Radu Mititean
CCN
===============================
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/29/2009 10:34:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.