Author: CCN
•5/20/2009 12:14:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la prezentarea cu imagini pe tema
BRUXELLES PENTRU BICICLISTI

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi 21 mai 2009 de la ora 20:30, la Biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr. 18), la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema BRUXELLES PENTRU BICICLISTI. Intrarea este libera.

Va fi o prezentare in imagini foto digitale a facilitatilor recent realizate in Bruxelles pentru circulatia cu bicicleta. Daca in urma cu putini ani, Bruxelles-ul era un oras al masinilor si biciclistii erau o raritate, in urma schimbarii politicilor locale de mobilitate, s-au realizat multe infrastructuri dedicate circulatiei bicicletelor in oras, ceea ce a dus la triplarea numarului celor ce folosesc zilnic bicicleta ca mijloc de transport.

Municipalitatea bruxelleza a inaugurat in 16 mai 2009 sistemul de biciclete publice, analog "Velib"-ului parizian, a deschis biciclistilor in dublu sens aproape toate strazile cu sens unic, permite luarea bicicletei in metrou si in tramvaie, a anuntat planuri de sute de noi parcaje pentru biciclete si zeci de kilometri de cai de comunicatie pentru biciclisti... incercand sa repare acum greseala facuta cu decenii in urma, de a incerca sa adapteze orasul la nevoile automobilelor...

Imaginile sunt realizate saptamana trecuta, cu ocazia participarii CCN la o serie de evenimente biciclistice internationale desfasurate la Bruxelles - Adunarea Generala anuala a Federatiei Europene a Biciclistilor (ECF), Conferinta Internationala "Velo City 2009" si expozitia de profil anexata acesteia, o dezbatere pe teme biciclistice la Parlamentul European cu participarea mai multor comisari europeni, Saptamana Biciclistica "Dring Dring" ce a inclus lansarea sistemului de biciclete publice "Vello", a Dictionarului Biciclistic European si un Mars al Biciclistilor cu mii de participanti etc.

Va asteptam!

DIRECTOR EXECUTIV
Radu Mititean
, , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/20/2009 12:14:00 a.m. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.