Author: CCN
•6/28/2009 02:05:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
==================================

Comunicat de presa:

DANUBE BY BIKE 2009
Final de participare CCN la tura biciclistica Bucuresti - Belgrad patronata de Comisia Europeana

Duminica 28 iunie 2009 s-a finalizat ampla actiune biciclistica internationala "Danube by Bike Tour 2009", organizata sub egida Comisiei Europene - Directoratul General "Extindere" in parteneriat cu Federatia Europena a Biciclistilor (ECF), in cadrul careia peste 200 de biciclisti din peste 20 de tari au parcurs pe bicicleta, timp de o saptamana, mai multe sute de kilometri prin Romania, Bulgaria si Serbia, intalnindu-se in final la Belgrad cu alti 200 de biciclisti ce au participat la o tura "in oglinda" pe ruta Budapesta-Belgrad.

Scopul actiunii a fost nu doar unul turistic, ci si marcarea simbolica si promovarea practica a legaturilor dintre popoarele Europei si perspectiva continuarii exinderii UE, constientizarea valorilor patrimoniului cultural si natural al acestei zone a Europei, precum si nevoia de a promova la nivel european o mobilitate care sa tina cont de cerintele protectiei mediului si o mai mare atentie acordata ecosistemului Dunarii, nefiind intamplatoare desfasurarea actiunii tocmai in timpul "Saptamanii Verzi" europene si nici alegerea unei rute strabatand mai multe parcuri nationale si naturale de pe "Culoarul Verde al Dunarii".

Participantii din partea CCN la aceasta actiune , la a carei organizare a contribuit si asociatia noastra din punct de vedere tehnic, sunt acum pe drum spre tara si s-au declarat incantati de peisajele admirate, de comorile naturale si culturale ale Dunarii si de interactiunea cu atat de multi biciclisti din tari din toate zonele Europei.

Tura a inceput in mod festiv in 23 iunie in fata Parlamentului Romaniei, dar s-a desfasurat efectiv pe un itinerar ce a urmat "Traseul Cicloturistic al Dunarii", parte din magistrala cicloturistica transeuropeana "EuroVelo"nr.6, proiect deja implementat complet sau in curs de realizare in multe tari si pentru a carui punere in practica si in Romania militeaza de peste un deceniu Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre actiune se pot gasi pe site-ul http://www.danubebybike.eu/ iar despre proiectul EuroVelo pe site-ul http://www.eurovelo.org/

RADU MITITEAN
director executiv - tel. 0744-576836
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/28/2009 02:05:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.