Author: CCN
•6/20/2009 02:14:00 p.m.
COMUNICAT

ADEVARUL DESPRE ACTIUNEA "DANUBE BY BIKE 2009"
- corecturi la stirile dezinformatoare din ultimele zile -

Mass-media din Romania a prezentat publicului in ultimele zile o serie de stiri referitoare la actiunea internationala "Danube by Bike Tour 2009", finantata de Comisia Europena, care va lua startul in 23 iunie 2009 din Bucuresti, din fata Palatului Parlamentului. Se pare ca stirile se bazeaza pe un material difuzat de Mediafax in 18.06.2009 intitulat "Ciclisti din 23 de tari vor participa la Danube Tour by Bike" ( si / sau de materiale asemanatoare ale altor agentii de presa).

STIRILE mentionate cuprind GRAVE GRESELI, realizandu-se o DEZINFORMARE cu privire la insasi esenta si caracterul actiunii. Astfel, se vorbeste de "sportivi", "concurs", "competitie" etc. pe cand in realitate este o actiune de natura TURISTICA, cu unele trasaturi ecologiste si social-politice, dar fara nici o conotatie sportiva, cu atat mai putin competitionala. Se poate verifica si pe site-ul oficial al actiunii, www.danubebybike.eu

Suntem profund dezamagiti si revoltati de aceste deformari ale realitatii, atat pentru ca noi promovam turismul biciclistic si ni se pare inacceptabil ca o mare actiune cicloturistica sa fie prezentata ca una sportiva, cat si pentru ca, in calitate de organizatie afiliata la Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) - care este partenerul Comisiei Europene in organizarea acestui eveniment - am avut o contributie la latura tehnica a organizarii acestei actiuni.

Rugam mass-media sa prezinte corect caracterul acestei actiuni, si anume cel de tura cicloturistica, fara caracter competitional.

Radu Mititean
director executiv - Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN)
presedinte - Federatia Biciclistilor din Romania (FBR)
, |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/20/2009 02:14:00 p.m. and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.