Author: CCN
•8/17/2009 01:32:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18 400457 Cluj-Napoca
web: www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

Comunicat de presa:

EXPEDITIA CICLOTURISTICA "VELOTUR 2009" LA FINAL

1600 km pe bicicleta prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si Transilvania

Recent s-a finalizat expeditia cicloturistica "VELOTUR 2009", in cadrul careia, timp de peste cinci saptamani, au fost strabatute pe bicicleta o mare parte din regiunile tarii, incluzand judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Constanta, Tulcea, Galati, Bacau, Covasna, Brasov, Sibiu, Mures, Harghita si Bistrita-Nasaud.

Coordonatorul actiunii a fost Victor-Constantin Perdevara, un membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" ce are deja la activ numeroase ture pe doua roti. El a sintetizat tura si in cifre: 35 de zile din care 25 de pedalat; 20 de nopti in cort; 1600 km in saua bicicletei, din care 300 km pe drumuri neasfaltate, cu o medie de 65 km pe zi si un maxim de 110; peste 100 de monumente vizitate, 800 de fotografii...

Traseul parcurs a trecut prin Oravita, Baile Herculane, Targu Jiu, Horezu, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges, Campulung Muscel, Targoviste, Buzau, Calarasi, Constanta, Tulcea, Galati, Bacau, Brasov, Balea Cascada, Sighisoara, Sovata, Praid, Reghin si s-a finalizat la Bistrita.

Actiunea a fost sponsorizata de Rotary Club Bistrita Nosa si Ascensor Advertising. Tura a fost neasistata, in sensul ca nu a existat masina de insotire, intreg echipamentul fiind transportat de participanti pe biciclete, innoptarea s-a facut de regula in cort iar masa a fost preparata prin mijloace proprii.

Un obiectiv important al expeditiei a fost verificarea hartilor existente, a starii cailor de comunicatie si adecvarii infrastructurii de cazare si alte servicii pentru turismul pe bicicleta, in vederea actualizarii planului de Retea Nationala de Trasee Cicloturistice din Romania (RNTCR), la care Clubul de Cicloturism “Napoca” lucreaza de peste un deceniu.

De asemenea, actiunea a vizat si obiective mai generale, precum promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport ecologic cu rol recreativ, promovarea unui stil de viata activ si sanatos, a interesului pentru cunoasterea si protectia patrimoniului arhitectonic si natural al Romaniei si pentru dezvoltarea turismului activ nemotorizat.

Mai multe detalii si imagini din desfasurarea turei se pot gasi pe blogul http://victorperdevara.wordpress.com iar in luna septembrie se vor organiza prezentari publice cu imagini foto.

VICTOR CONSTANTIN PERDEVARA
coordonator proiect - tel. 0749-525696

RADU MITITEAN
director executiv - tel. 0744-576836
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/17/2009 01:32:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.