Author: CCN
•12/01/2010 05:58:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RAF: 48 / PJ / 1992
====================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
"CORSICA - Munte si Mare la tot pasul!"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 2 decembrie 2010, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de turism in principal pedestru montan, cu titlul " CORSICA - Munte si Mare la tot pasul!". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica in sute de imagini a unui frumos sejur petrecut in cunoscuta insula mediteraneana. Vor fi peisaje din Italia, din Pisa si Florenta, surprinse pe drumul spre Corsica, din orasul Calvi si din zona de nord-vest a insulei, numita La Balagne, dar mai ales de pe celebra ruta de turism pedestru montan de lung parcurs GR 20, care strabate Corsica de la sud la nord, intre Bavella si Calvi, ajungand la altitudini de peste 2500 de metri si avand multe portiuni dificile. GR 20 este considerat unul dintre cele mai spectaculoase trasee de trekking din Europa si vis al oricarui drumet.

Prezentarea este sustinuta de Arnold Kadar, unul dintre cei mai experimentati membri ai CCN in materie de turism si sport montan, avand la activ sute de ture si expeditii de cicloturism, alpinism si trekking pe diverse continente. El va prezenta frumusetile Corsicii asa cum le-a perceput si ca geograf si profesionist al turismului, dar si ca amator pasionat de excursii si sporturi de munte.

* * *

Magistrala "Grand Randonee 20", creata la inceputul anilor '70, poate fi si un model pentru introducerea in Romania a conceputului de traseu de turism pedestru de lung parcurs, idee pentru care CCN si alte cluburi militeaza de multa vreme si care a fost de curand reluata intr-o intalnire cu autoritati publice centrale si locale, ONG-uri, operatori economici si administratii de arii naturale protejate, pe tema revizuirii legislatiei nationale in materie de marcaje turistice, clarificarea itinerarului prin Romania a magistratelor europene de drumetie si crearea unei retele nationale de trasee de turism pedestru.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/01/2010 05:58:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.