Author: CCN
•5/07/2012 11:45:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

Invitatie la prezentarea si dezbaterea publica
"Pledoarie pentru o
RETEA NATIONALA DE TRASEE MARCATE DE TURISM PEDESTRU"

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) in colaborare cu Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST) invita cluburile montane si publicul clujean interesat miercuri 9 mai 2012, de la ora 18:00, la Centrul de Cultura Urbana "Bastionul Croitorilor" (Cluj-Napoca, str. Baba Novac colt cu str. Avram Iancu) la o prezentare si dezbatere publica pe tema proiectului de Retea Nationala de Trasee Marcate de Turism Pedestrul (RNTMTP Romanai). Intrarea este libera.

Va fi o urmare seminariilor si dezbaterilor organizate in anii trecuti de catre CCN pe tema revizuirea actualei liste a traseelor marcate pentru turism pedestru in muntii Gilau-Muntele Mare, Bihor-Vladeasa, Trascau si Faget, pe raza judetului Cluj (proiectul RTTMM Cluj) si a conceptului de revizuire a actualei retele pe plan national, in vederea realizarii unei structuri integrate (RNTMTP Romania), care sa nu se mai rezume doar la zona montana si care sa se bazeze pe magistrale nationale de turism pedestru de lung parcurs, in locul actualei conceptii de abordare fragmentara, pe masive montane.

Proiectele RTTMM Cluj si RNTMTP Romania au fost initiate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in 1998, alaturi de Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania - Filiala Cluj (ANSMR Cluj) si mai multe cluburi de turism montan. RTTMM Cluj si a fost definitivat conceptual intr-o prima versiune si inaintat Consiliului Judetean Cluj si Ministerului Turismului in anul 2002, insa autoritatile nu au dat pana acum niciun raspuns oficial, desi au existat runde de discutii. RNTMTP Romania a fost prezentat ca ideii autoritatilor publice de specialitate si unor cluburi montane, fara sa se inregistreze inca un interes public ridicat pentru acest concept.

Prezentarea si dezbaterea pe tema de marcaje se inscrie in programul CCN de promovare a turismului pedestru montan, si de asemenea in programul de promovare a participarii publice la luarea deciziilor, astfel incat hotararile de importanta pentru comunitate sa beneficieze de aportul de idei si de un consens si sprijin cat mai ridicat din partea organizatiilor si cetatenilor interesati.

Dezbaterea face parte din ciclul de manifestari "Zi-le de turism" editia 2012, organizata la Cluj-Napoca in perioada 7-13 mai. Detalii despre CCN in general si despre celelalte actiuni ale noastre in aceasta saptamana puteti gasi pe www.ccn.ro.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
, , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/07/2012 11:45:00 p.m. and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.