Author: CCN
•6/01/2012 02:49:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

CCN IMPLINESTE 20 DE ANI DE ACTIVITATE

Duminica, 3 iunie 2012, se implinesc 20 de ani de activitate a asociatiei turistice sportive civice si ecologiste CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN), una dintre cele mai active ONG-uri clujene, care are si numeroase actiuni la nivel national si international.

De doua decenii, CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN activeaza in 4 domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret si civic.

Este o organizatie independenta, democratica, non-profit si nepartizana politic, avand caracter atat militant cat si de loisir,  actionand in principal in beneficiu public, si secundar in cel al membrilor sai.

CCN se bazeaza exclusiv pe voluntariat si reuneste peste 150 de membri activi si aderenti, majoritatea tineri clujeni cu studii superioare in variate domenii, ceea ce confera asociatiei un nivel remarcabil de expertiza. CCN nu desfasoara activitati economice.

Clubul de Cicloturism "Napoca" are relatii de colaborare cu multe autoritati, institutii, firme si organizatii din tara si strainatate, este afiliat la Federatia Biciclistilor din Romania (FBR) si Coalitia pentru Mediu (CMR), asigura reprezentarea Romaniei in Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) si face parte din numeroase alte coalitii si grupuri de lucru ONG, printre care coalitiile PROVELO, CLUTIN, ECOCLUJ si CLUJBIKE, precum si din diverse comisii oficiale organizate de autoritatile publice.

"In cei 20 de ani de existenta, CCN a derulat sute de proiecte si multe mii de actiuni de teren si de sala in domeniul turistic, sportiv, civic si ecologist, avand la activ expeditii cicloturistice si alpinistice pe toate continentele, documentand cicloturistic toate zonele Romaniei, reusind printre altele sa obtina instituirea a 13 noi zone naturale protejate, editand ghiduri si harti turistice, si multe altele" a declarat Simona Pop, presedintele CCN.

"Am organizat si zeci de concursuri, marsuri si conferinte, am facut peste 1000 de prezentari publice de imagini foto si video cu acces gratuit, am initiat gratuit sute de persoane in cicloturism si sporturi montane, am obtinut emiterea sau modificarea multor acte normative, am purtat cu succes multe procese contra autoritatilor, anuland hotarari abuzive care afectau natura, turismul si biciclistii, am publicat in presa mii de articole si am aparut de multe sute de ori la radio si televiziune, am refacut marcaje turistice si am amenajat trasee de escalada, am facut actiuni de igienizare si multa educatie ecologica in scoli si facultati, si avem planuri mari si pe viitor, desi suntem o organizatie locala cu resurse modeste" a declarat directorul executiv CCN Radu Mititean.

Detalii despre obiectivele, organizarea, functionarea si realizarile CCN se pot gasi pe www.ccn.ro sectiunea "despre noi" accesibila direct si la:
http://ccncluj.blogspot.ro/2009/04/despre-noi.html

DIRECTOR EXECUTIV,
Radu Mititean
, |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/01/2012 02:49:00 a.m. and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.