Author: CCN
•2/21/2013 12:48:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

PROTEST:

RAMASITELE PARCULUI EST DIN NOU SUB ASEDIUL 
AUTORITATILOR LOCALE CLUJENE

Municipiul Cluj-Napoca este o localitate saraca in spatii verzi urbane, iar estul orasului este in mod special vitregit. De aceea "Parcul Est" era o esentiala oaza de verdeata in marea de beton a cartierului Gheorgheni si ar fi trebuit pastrat si dezvoltat din punct de vedere urbanistic si ecologic.

Din pacate, dupa ce in anii '90 a fost salvat de organizatiile societatii civile clujene de la tranformarea de catre Primariei intr-o mare "piata de gros", Parcul Est a cazut in mare parte victima unei crime urbanistice comise in cardasie de Consiliul Judetean CLuj si Primaria si Consiliul Local al Municipiuli Cluj-Napoca. Acestea, prin abuz si ilegalitati, au transformat in teren de constructii mare parte din spatiul verde si terenurile de sport din zona, facand sa rasara pe rand un mare mall si diverse cladiri de birouri, in cadrul unui plan mai amplu de lichidare a parcului si de sacrificare a interesului public pe termen lung in dauna anumitor interese financiare nelegitime, sub sloganul "valorificarii terenurilor" si negand initial ca vizate ar fi spatiile verzi, pana cand au demarat efectiv santierul si ilegalitatea nu a mai putut fi stopata.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) alaturi de alte ONG-uri clujene cu preocupari de protectia mediului isi exprima din nou dezaprobarea cu privire la ceea ce s-a construit deja in zona Parcul Est devenita zona Iulius Mall si condamna ferm intentiile autoritatilor locale de a permite dezvoltarea de noi constructii in zona. Solicitam Consiliului Local Cluj-Napoca sa nu aprope proiectul aflat pe ordinea de zi a sedintei din 21.02.2013 si in general sa fie respinse orice noi proiecte de constructii in zona si sa se ia masuri ferme si definitive pentru stoparea expansiunii constructiilor in ceea ce a mai ramas din spatiile verzi si terenurile de sport din zona Parcul Est. Deficitul de spatiu verde compact este prea mare pentru a mai putea tolera noi agresiuni urbanistice asupra orasului nostru!

Cluj-Napoca, 20.02.2013

DIRECTOR EXECUTIV
Radu Mititean


, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 2/21/2013 12:48:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.