Author: CCN
•9/13/2013 02:03:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

MEDITERANIC BIKE TOUR 2013 LA FINAL

S-a incheiat "Mediteranic Bike Tour 2013", un sejur de sase saptamani pe bicicleta prin Corsica, Sardinia si Italia, realizat sub egida Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN), cuprinzand strabaterea a peste 1000 de kilometri pedaland sau mergand pe jos prin muntii si de-a lungul coastelor minunatelor taramuri sudeuropene.

Protagonistul acestei actiuni solitare a fost lect.univ.dr.Radu Barna, cel mai activ membru CCN in materie de expeditii cicloturistice in spatiul mediteraneean, avand deja in palmares multe ture pe doua roti in aceste zone. El a trait si surprins in frumoase imagini foto, pe care le va impartasi in aceasta toamna si publicului clujean, valorile deosebite naturale si culturale ale regiunilor insulare si peninsulare strabatute.

Tura a debutat in Bologna, urmand o saptamana de pedalat pentru trecerea Alpilor Apuani, apoi traversarea cu vaporul din Livorno la Bastia, de unde au inceput cele patru saptamani de cicloturism si turism pedestru montan garnisit cu inot in rauri de munte pe superbele meleaguri corsicane, inclusiv pe celebrul traseu de drumetie de lung parcurs GR20. Tura a continuat cu cateva zile de pedalat prin Sardinia si, dupa un nou voiaj marin, s-a finalizat pe doua roti la Roma.

Radu Barna s-a aratat foarte incantat de noua experienta placuta a concediului biciclistic si declarat: "De cand ma stiu, mie mi se pare mereu frig. Asa am ajuns sa prefer vacantele in jurul Mediteranei. Si cum nici aerul conditionat si nici sedentarismul nu ma incalzesc, am ales sa merg cu bicicleta".

Fiind un cicloturist experimentat, el are o abordare mai deosebita a acestor ture": "Unii imi spun expert in tarile calde, insa sunt departe de a fi expert, fiindca inainte de calatorii prefer sa nu ma prea uit pe unde voi merge exact. Imi place sa ma surprinda locurile. Mai ratez poate cate un obiectiv turistic, insa ce bucurie am cand ajung in locuri nebanuite, ce incantare pentru suflet dupa efortul de a pedala uneori peste 100 de kilomentri pe zi cu cate 1000 metri diferenta de nivel in urcare". "As mai fi continuat cateva luni, dar incepea si acolo sa se faca frig" a mai glumit fostul vicepresedinte CCN indragostit de pedalatul pe tarmuri scaldate de mari calde.

In tura au fost alese drumurile cele mai mici gasite pe harti, pentru a evita traficul motorizat, desi uneori acele drumuri erau grele si desfundate, iar intr-o zi s-a ivit surpriza ca un drum de pe harta in realitate nici nu exista. Ruta a fost aleasa astfel incat sa evite pe cat posibil zonele de turism de masa si s-a axat pe ceea ce contituie un adevarat paradis pentru turismul activ nemotorizat in general si pentru cicloturism in special.

"Mediteranic Bike Tour 2013" se inscrie in programul "Trans Europa" derulat de Clubul de Cicloturism "Napoca" de peste 15 ani cu scopul general de strabatere pe bicicleta a cat mai multe tari europene si de cunoastere a valorilor culturale si naturale ale acestora si a conditiilor create pentru circulatia cu bicicleta in scop utilitar si recreativ.

RADU MITITEAN
director executiv

RADU BARNA
coordonator proiect







, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/13/2013 02:03:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.