Author: CCN
•12/18/2013 01:09:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la dezbaterea publica
VELOCLUJ - PROMOVAREA BICICLETEI CA MOD DE VIATA

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) si Centrul pentru Studiul Dezvoltarii Teritoriale (CSDT) al Universitatii Babes-Bolyai (UBB) invita publicul clujean JOI, 19 decembrie 2013, de la ora 16:00, in sala Schuman a Facultatii de Studii Europene din Cluj-Napoca, str. Em. de Martonne nr.1, la dezbaterea publica VELOCLUJ - PROMOVAREA BICICLETEI CA MOD DE VIATA. Intrarea este libera.

Dezbaterea are lor sub egida Grupului de lucru "Leadership Regional" din cadrul pregatirii Strategiei de lucru 2014-2020 a Primariei Municipiului Cluj-Napoca si isi propune sa analizeze aplicatia practica a conceptului de leadership regional in sfera cresterii calitatii vietii prin utilizarea bicicletei, domeniu in care municipiul Cluj-Napoca ar avea premisele sa isi asume in viitor un rol de lider regional si gradual chiar si national, daca va adopta viziune durabila a mobilitatii urbane si a turismului si agrementului activ ecologic, care sa contina si metafora "bicicleta ca mod de viata".

In statele dezvoltate, bicicleta este mult mai mult decat o optiune de transport. Ea reduce costurile de mobilitate urbana, decongestioneaza orasele, aduce un mare plus pentru sanatate si mediu, dar are multe efecte indirecte si asupra culturii si mentalitatii, cu efect asupra perceptiei de calitate a vietii si de atractivitate a unui oras, inclusiv pentru investitori.

Studiile CSDT confirma marele potential in domeniu al Clujului iar demersurile CCN incearca sa promoveze deblocarea demersurilor autoritatilor locale in realizarea de amenajari si promovarea activa a utilizarii bicicletei, redand Clujului sansa de a deveni lider in domeniu, dupa ce paruse in 1997 un deschizator de drumuri dar apoi a stagnat cantitativ si calitativ ca infrastructuri si facilitati, in ciuda celui mai ridicat grad de activism probiciclistic la nivel de comunitate si societate civila pe terenul spiritului deschis, inovator si dinamic al populatiei si dorintei de a trai intr-un oras modern, cu calitate de viata ridicata.

Detalii si la:
http://news.ubbcluj.ro/comunicate-de-presa/dezbatere-publica-velocluj-promovarea-bicicletei-ca-mod-de-viata/
http://www.euro.ubbcluj.ro/csdt/
http://ccncluj.blogspot.ro/2009/04/despre-noi.html

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/18/2013 01:09:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.