Author: CCN
•1/08/2014 02:42:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992

I N V I T A T I E
la proiectia foto
MARE TIRRENO BIKE TOUR 2013

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 9 ianuarie 2014, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, sala 2 demisol) la o PROIECTIE DE IMAGINI intitulata "MARE TIRRENO BIKE TOUR 2013". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unui sejur de sase saptamani de cicloturism si turism pedestru montan prin Italia, Corsica si Sardinia, ce a cuprins  strabaterea a peste 1000 de kilometri pe bicicleta plus parcurgerea pe jos a celor 180 de kilometri ai magistralei de drumetie GR 20, considerata cea mai frumoasa si mai dificila ruta de trekking de lung parcurs din Europa. 

Tura "Mare Tirreno Bike Tour 2013" a debutat in Italia, la Bologna, urmand o saptamana de pedalat pentru trecerea Alpilor Apuani. Dupa traversarea cu vaporul din Livorno la Bastia, au urmat o serie de etape de cicloturism prin Corsica, pana la inceputul celebrei rute de turism pedestru GR 20, a carei parcurgere pe jos, de la un capat la altul, a insemnat doua saptamani si jumatate cu rucsacul in spate, 180 km distanta cu peste 16000 metri diferenta de nivel prin munti. Tura a continuat cu cateva zile de pedalat prin Sardinia si s-a finalizat in Italia la aeroportul din Roma.

Protagonistul actiunii, Radu Barna, doreste sa impartaseasca publicului experienta frumoasa a acestui concediu activ biciclistic si pedestru in tari calde si a declarat: "De cand ma stiu, mie imi este mereu cam frig. Asa am ajuns sa prefer vacantele in jurul Mediteranei. Si cum nici aerul conditionat si nici sedentarismul nu ma incalzesc, am ales sa merg cu bicicleta si pe jos".

Fiind un cicloturist experimentat, el are o abordare mai deosebita a acestor ture: "Unii imi spun expert in tarile calde, insa sunt departe de a fi expert, fiindca inainte de calatorii prefer sa nu ma uit prea mult la harti detaliate. Imi place sa nu prea planific pe unde voi merge exact, sa las sa ma surprinda locurile. Astfel mai ratez, poate, cate un obiectiv turistic, insa ce bucurie am cand ajung in locuri nebanuite si ce incantare pentru suflet sa ma salveze cineva de la rataceala. As mai fi continuat cateva luni, dar incepea si acolo sa se faca frig" a mai glumit fostul vicepresedinte CCN indragostit de pedalatul pe tarmuri scaldate de mari calde.

Traseul de drumetie GR20 a fost unul din obiectivele principale ale acestei ture, in care muntii, marea, raurile de munte, flora si fauna corsicana au fost prilej de mare incantare pentru vaz, auz si miros. Ingemanarea de elemente naturale si antropice traditionale bine conservate formeaza un ansamblu turistic de exceptie, strabatut axial de ruta GR20, nefiind intamplator faptul ca 40% din teritoriul corsican este declarat Parc National, pentru a fi protejat de interventii prea brutale ale omului modern, dar pana la urma tot in interesul si pentru placerea lui.

"Mare Tirreno Bike Tour 2013" se inscrie in programul de turism activ ecologic "Trans Europa" derulat de Clubul de Cicloturism "Napoca" de peste 15 ani cu scopul general de strabatere pe bicicleta a cat mai multe tari europene si de cunoastere a valorilor culturale si naturale ale acestora si a conditiilor create pentru circulatia cu bicicleta in scop utilitar si recreativ.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 20 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

RADU BARNA
coordonator proiect

RADU MITITEAN
director executiv

, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 1/08/2014 02:42:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.