Author: CCN
•5/05/2014 01:15:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
PE BICICLETA DE LA 0 LA 6 ANI

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 8 mai 2014, de la ora 20:00 la Biblioteca HELTAI (str. Clinicilor nr.18, sala 2 demisol) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "PE BICICLETA DE LA 0 LA 6 ANI - cicloturism cu copii mici" sustinuta de Teodor Botez. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a sase ani de cicloturism cu copii mici, mai precis urmarirea in imagini a excursiilor cu bicicleta facute in imprejurimile Clujului si Muntii Apuseni de tanarul Andrei Botez de la varsta de cateva luni, dus de parinti in marsupiu, si pana acum, la varsta de sase ani, cand pedaleaza singur pe bicicleta de teren pe toate felurile de drumuri, bucurandu-se alaturi de familie de natura si sport ecologic.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) practica si promoveaza de peste doua decenii utilizarea bicicletei in scop turistic si recreativ (dar si utilitar si sportiv) si considera ca este un vehicul sanatos si ecologic la indemana oriui, aproape indiferent de varsta, gen sau alte caracteristici sociale sau biologice, fapt dovedit si medical, dar inca privit cu scepticism in societatea romaneasca din cauza unor prejudecati si mentalitati ce trebuie schimbate.

In acest context, multi membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca" si-au dus si isi duc copiii inca de la varste fragede in natura, pe bicicleta, pe jos, pe schiuri sau in spinare cand sunt inca foarte mici, si se bucura impreuna de placerile si beneficiile cicloturismului de sosea si montan, ale turismului pedestru montan, schiului si chiar alpinismului si speoturismului, cu grija necesara pentru siguranta copiilor, asigurata si de faptul ca multi membri ai CCN au vasta experienta de cicloturism si sporturi montane si sunt medici si fosti sau actuali salvamontisti.

CCN doreste sa incurajeze cat mai multi parinti sa isi duca copii cu bicicleta si in natura si, pe langa incurajarea prin presa, Internet si proiectii publice de imagini, ofera si exemplul propriu organizand pentru membrii sai aproape in fiecare sfarsit de saptamana iesiri special adaptate si copiilor, de la excursii pe jos de o zi in muntii Gilau-Muntele Mare, Trascau si Bihor-Vladeasa pana la excursii de lungimi apreciabile cu bicicleta, de la mini-tabere montane cu cortul in nordul Muntilor Apuseni pana la ateliere de escalada in Cheile Turzii si alte iesiri mult gustate de cei mici.

Proiectia este sustinuta de Teodor Botez, membru fondator al Clubului de Cicloturism "Napoca" si posesor al unei vaste experiente in domeniul cicloturismului si sporturilor montane, care a folosit-o pentru a insufla fiului sau dragostrea de bicicleta si de natura si munte, ducandu-l inca de mic in excursii si tabere si alte iesiri active in natura atat de necesare noilor generatii amenintate atat de puternic de sedentarism, supraponderalitate, dependenta de aparate electronice si de forme statice de recreere si alte obiceiuri nesanatoase si tendinte nefaste ale societatii actuale.

Frumoasele peisaje si imagini de cicloturim in zone montane si perimontane, incluzand Padisul, Vladeasa, Fagetul si culmile Trascaului, speram sa trezeasca multora gustul pentru turism pe bicicleta, dar si sa ii ajute sa depaseasca retinerile in a ii duce si pe copii de la varste fragede cu ei in excursii nemotorizate in mijlocul naturii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN

Teodor Botez
prezentatorul proiectiei, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/05/2014 01:15:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.