Author: CCN
•9/20/2014 12:12:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

DEZBATERE PUBLICA SI PROIECTII FOTO
PE TEMA CIRCULATIEI BICICLISTICE IN CLUJ
CU OCAZIA ZILEI EUROPENE FARA MASINI 2014

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita biciclistii clujeni, dar si mass-media, autoritatile publice si toti cetatenii interesati, luni, 22 septembrie 2014, de la ora 18:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr. 18, vizavi de aleea care urca in campusul Hasdeu, sala 2 demisol) la o dezbatere publica si o serie de proiectii foto pe tema mobilitatii urbane in general si a circulatiei cu bicicleta in Cluj-Napoca in special.

Va fi o prezentare generala pe tema facilitatilor pentru biciclete in orase si a avantajelor utilizarii bicicletei, si o prezentare a Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene Fara Masini, evenimente organizate in intreaga Europa de catre autoritatile locale, sub patronajul Comisiei Europene, dar ignorate de Primaria clujeana.

Se vor discuta situatia actuala a pistelor de biciclete, rastelurilor publice si altor infrastructuri specifice bicicletelor in Cluj-Napoca si perspectivele de dezvoltare, inclusiv in lumina diverselor proiecte si intentii declarate de Primarie de-a lungul anilor si ramase deocamdata in stadiu de promisiuni.

Un accent important va fi si pe proiectul de "bike sharing" cu finantare UE care, conform declaratiilor primariei clujene, ar avea mai multi km de noi piste pentru biciclete si ar urma sa fie pus in practica in viitorul apropiat, promisiune insa repetata constant din 2010 si deocamdata nepusa in practica, fiind doar repetate amanari. Reamintim ca detaliile tehnice (amplasarea exacta a pistelor, latime, marcare si semnalizare, solutiile alese la intersectii etc.) nu au fost nici la ora actuala facute publice de autoritati, desi au fost obligate inclusiv prin justitie.

Se vor analiza comparativ si propunerile CCN pentru principii si metodologie de de planificare si propunerile concrete de reteaua de cai de comunicatie biciclistice (Proiectul "CLUJBIKENET") care a fost inaintat Primariei de peste un deceniu fara ca aceasta sa dea vreun raspuns oficial, desi aveau obligatia legala in acest sens.

De asemenea se vor trece in revista listele de noi piste si alte infrastructuri aprobate de principiu in comisia municipala responsabila de sistematizarea circulatiei in 2009-2010 dar care nu au fost puse in practica nici la ora actuala, necunoscandu-li se public soarta, pecum si lucrari in curs de realizare, cum este reasfaltarea pistei de biciclete trasate pe trotuarul bd.21 Decembrie 1989 intre p-ta Unirii si p-ta A.Iancu si cea de pe str.Donath intre intersectia cu str.Miraslau si cea cu str.Taietura Turcului.

Aceasta dezbatere si aceaste prezentari cu imagini fac parte integranta din manifestarile organizate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene Fara Masini.

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/20/2014 12:12:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.