Author: CCN
•10/21/2014 02:20:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
ASCENSIUNE PE RWENZORI
o tura pe ghetari in muntii Africii ecuatoriale

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 23 octombrie 2014, de la ora 20:00, la Biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "ASCENSIUNE PE RWENZORI" sustinuta de Stefan Roman. Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture alpine de drumetie si documentare in Parcul National Rwenzori, cu asensiune pe cel mai inalt varf din muntii omonimi, numiti si "Muntii Lunii" - situati la granita dintre Uganda si Congo, surprinzand prin altitudinea de peste 5000 metri si prezenta ghetarilor in inima Africii ecuatoriale.

Peak Margherita, de 5109 m, este cel mai inalt punct al masivului Mount Stanley, unul din cele sase masive care formeaza lantul muntos Rwenzori (ortografiat pana acum circa trei decenii Ruwenzori). A fost urcat prima oara in 1906 de Luigi de Savoia, duce de Abruzzi. Mereu invelit in nori si in mister, Ruwenzori a fost descoperit de europeni abia in 1889 prin celebrul explorator Henry Morton Stanley, desi relatari despre un munte acoperit de zapezi in inima Africii dateaza inca din antichitate. 

Proiectia foto va fi sustinuta de presedintele CCN, Stefan Roman, geograf binecunoscut si ca un globtrotter pasionat de drumetii, natura si cultura specifica din intregul mapamond, fiind unul dintre cei mai activi membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca" pe linie de turism pe doua roti si pedestru. El a studiat si lucrat multi ani in America de Sud si Africa in domeniul dezvoltarii internationale si ne impartaseste nu doar splendori peisagistice si comori ale naturii, ci si valori umane, experiente culturale, cunoasterea si intelegerea unor lumi pe care le-a trait de foarte aproape, activ si ecologic, pe jos si pe bicicleta, avand in palmares numeroase expeditii pe diverse continente despre care puteti afla detalii si pe www.stefanroman.com.

Va asteptam!

STEFAN ROMAN
presedinte CCN
prezentatorul proiectiei foto

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/21/2014 02:20:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.