Author: CCN
•10/20/2015 10:46:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PE BICICLETA PRIN MUNTII CINDREL
Invitatie la proiectie foto CCN

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean MIERCURI, 21 octombrie 2015, de la ora 19:00, la biblioteca "Heltai" (str.Clinicilor nr.18, vizavi de aleea care urca in Campusul "Hasdeu") la o PROIECTIE DE IMAGINI pe teme de cicloturism montan intitulata "PE BICICLETA PRIN MUNTII CINDREL". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei saptamani de turism biciclistic si pedestru in muntii Cindrel si Lotrului si Marginimea Sibiului, in cadrul taberei cicloturistice BIKE ROMANIA CAMP 2015 (a 17-a editie din seria Bike Romania), desfasurata in vara acestui an cu baza la Sibiel, in care peste 40 de membri si simpatizanti ai Clubului de Cicloturism "Napoca" au pedalat, drumetit si vizitat frumuseti naturale si culturale ale zonei.

Imaginile sunt surprinse pe parcursul celor peste 1000 km de drumuri si poteci parcurse pe mountain bike si pe jos, in cadrul acestei tabere care s-a dorit si un model de vacanta / concediu avand nu doar rol recreativ ci si importante valente educative, sportive, de documentare pe teme de turism si protectia mediului si care s-a desfasurat, ca toate actiunile CCN, cu un impact redus de mediu si multa apropiere de natura.

Itinerarul a inclus Iezerele Cindrelului, cheile Cibinului, lacul Oasa, schiturile Ioan Iacob, Foltea si Paltinis, manastirile Orlat si Sibiel, lacul Gura Raului, muzeul Icoanelor pe Sticla din Sibiel, muzeul Pastoritului din Jina, Muzeul Traditiilor Salistene si Muzeul "Astra" al tehnicii populare din Dumbrava Sibiului, expozitia de sculptura in lemn de la Poiana Soarelui, ruinele cetatilor medievale Sibiel si Tilisca, urmele unor cetati dacice, cetatea taraneasca saseasca de la Cristian si cea din Cisnadioara, biserici monument istoric din Tilisca, Rasinari si Gura Raului, casa memoriala O.Goga si muzeul etnografic din Rasinari, lacul Negovanu, majoritatea cuprinse in situl Natura2000 Frumoasa si Parcul Natural Cindrel.

Proiectia va ilustra si comenta insa si aspecte ce afecteaza negativ mediul si turismul - exploatarile forestiere abuzive, realizarea de microhidrocentrale, pseudoturismul motorizat, disparitia arhitecturii si obiceiurilor traditionale, perspectiva unor parcuri eoliene etc.

Programul "Bike Romania" este derulat de CCN cu incepere din 1999, in fiecare an fiind vizata o alta zona din Carpatii Romanesti, participarea fiind deschisa membrilor CCN si in mod exceptional si ai altor cluburi partenere de profil din tara si strainatate, precum si reprezentantilor altor structuri interesate de cicloturismul montan in Carpati.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:
https://www.facebook.com/events/468094013351665/

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 19 octombrie 2015

Radu Mititean
director executiv CCN
coordonator program Bike Romania







, , , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/20/2015 10:46:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.