Author: CCN
•2/16/2016 12:33:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

CAMINO DE SANTIAGO PE BICICLETA

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 18 februarie 2016, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o prezentare foto tema CAMINO DE SANTIAGO PE BICICLETA. Intrarea este gratuita.

Este o relatare pe baza de imagini foto a unei ture facute de pasionatul cicloturist Alin Simion Tamas pe bicicleta, de la Madrid la Santiago de Compostela, pe celebrul traseu "El Camino de Santiago" parcurs anual de sute de mii de pelerini si turisti, dintre care zeci de mii il strabat pe bicicleta.

Acest traseu are in nordul Spaniei mai multe variante, si urmeaza vechi rute ale pelerinilor medievali, ce veneau din multe tari pana la catedrala din Santiago de Compostella unde, conform traditiei, ar fi inmormantat Sf.Apostol Iacob. Traditia a fost reinviata in ultimele decenii si ca produs turistic, incepand din anii 80 ai secolului trecut, numarul de persoane care au strabatut traseul crescand constant, de la cateva sute la cateva sute de mii anual, gratie si unor opere artistice, precum romanul "Pelerinajul" a lui Paulo Cohelo publicat in 1987, sau filmul "The Way" din 2010, care dealtfel l-a inspirat si pe autorul proiectiei.

El Camino de Santiago a fost lansat, sub egida Consilului Europei, in cadrul programului Ecos-Ouverture, ca unul din primele Trasee Culturale ale Consiliului Europei, si este si un important traseu cicloturistic, fiind portiunea finala a magistralei cicloturistice transeuropene EuroVelo nr.3, http://www.eurovelo.com/en/eurovelos/eurovelo-3 cunoscuta ca "ruta pelerinilor", care incepe din Norvegia, in Trondheim, si se finalizeaza in nordvestul Spaniei.

Clubul de Cicloturism "Napoca" a participat la lansarea oficiala, in 1997, in Logrono, a lui El Camino de Santiago ca Traseu Cultural al Consiliului Europei si la lansarea oficiala de catre Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) www.ecf.com , la care CCN era deja afiliat, in acelasi an, a retelei europene de trasee cicloturistice EuroVelo http://www.eurovelo.org/ in care El Camino este integrat. CCN considera ca este un bun exemplu de produs turistic de succes si de promovare a unei forme de turism activ cultural, cu conotatii ecologice, sportive si de sanatate demn de urmat.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat si online pe blogul CCN
http://ccncluj.blogspot.ro
iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa:
https://www.facebook.com/events/956052831157218/

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 15 februarie 2016

Alin Simion Tamas
autorul turei si proiectiei

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 2/16/2016 12:33:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.