Author: CCN
•9/21/2016 12:50:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

PE BICICLETA PRIN CLUJ

PROIECTII FOTO SI DEZBATERE PUBLICA
CU OCAZIA ZILEI EUROPENE FARA MASINI 2016
PE TEMA CIRCULATIEI CU BICICLETA IN CLUJ-NAPOCA

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita biciclistii clujeni, dar si mass-media, autoritatile publice si toti cetatenii interesati, joi, 22 septembrie 2016, de la ora 20:00, la Club 30+ ( http://www.30plus.ro/  str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o dezbatere publica si o serie de proiectii foto pe tema mobilitatii urbane si sigurantei rutiere in general si a circulatiei cu bicicleta in Cluj-Napoca in special.

Va fi o scurta prezentare generala pe tema facilitatilor pentru biciclete in orase si a avantajelor utilizarii bicicletei, si o prezentare a Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene Fara Masini, evenimente organizate in intreaga Europa de catre autoritatile locale, sub patronajul Comisiei Europene, dar ignorate de Primaria clujeana.

Se vor discuta, pe baza imaginilor prezentate, situatia actuala a pistelor de biciclete, rastelurilor publice si altor infrastructuri specifice bicicletelor in Cluj-Napoca si perspectivele de dezvoltare, inclusiv in lumina pistelor recent realizate sau in curs de realizare de catre autoritatile locale si a diverselor proiecte si intentii declarate de Primarie de-a lungul anilor si ramase deocamdata in stadiu de promisiuni.

Se vor analiza comparativ si propunerile CCN pentru principii si metodologie de planificare si propunerile concrete de reteaua de cai de comunicatie biciclistice (Proiectul "CLUJBIKENET") care a fost inaintat Primariei de peste un deceniu fara ca aceasta sa dea vreun raspuns oficial, desi aveau obligatia legala in acest sens, componenta de piste de biciclete din proiectul BIKE SHARING al Primariei clujene, care trebuia sa fie finalizat de mai multi ani dar e amanat in continuare, si prevederile cu specific biciclistic din PMUD (Planul de Mobilitate Urbana Durabila) inca nesupus aprobarii Consiliului Local.

Aceste prezentari si dezbateri sunt o continuare a celor organizate de CCN in trecut, care s-au bucurat de un interes in comunitate si isi propun sa compenseze, chiar daca in mica masura, lipsa de transparenta a autoritatilor publice locale, care evita sistematic consultarile publice reale pe teme de mobilitate urbana si nu numai.

Va fi si lansarea unei petitii catre autoritatile publice de nivel national privind necesitatea modificarii legislatiei rutiere, a adoptarii unor normative pentru infrastructurile specific biciclistice si a adoptarii mult-amanatului proiect de hotarare de guvern privind marcarea traseelor ciclotruistice.

Aceasta dezbatere si aceaste prezentari cu imagini fac parte integranta din manifestarile organizate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii (16-22 septembrie) care este la a 15-a editie si a puctului culminant al acesteia reprezentat de Ziua Europeana Fara Masini.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Cluj-Napoca, 20 septembrie 2016

Radu Mititean
director executiv CCN



, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/21/2016 12:50:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.