Author: CCN
•3/08/2017 03:18:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
=================================

Invitatie la proiectia foto
VELO FEMININ - CHIC PE DOUA ROTI

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita doamnele si domnisoarele, precum si publicul clujean in general, joi, 9 martie 2017, de la ora 19:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o PROIECTIE DE IMAGINI despre relatia femeii cu bicicleta, intitulata "VELO FEMININ - CHIC PE DOUA ROTI". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica urmata de o prezentare cu text si imagini menit sa si amuze dar sa si puna pe ganduri, un panel de discutii si apoi dezbateri libere intr-o atmosfera destinsa in ambienta prieteneasca a Clubului 30+ pe tema elegantei feminine pe doua roti, a inceputurilor si problemelor in lume si in Romania, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special, generand inca o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta ca mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras, desi situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniilor de profil derulate de diverse organizatii probiciclistice din Romania.

Participantele vor putea profita de impartasirea experientei personale a mai multor membre ale Clubului de Cicloturism "Napoca" si discuta despre trairile lor cand circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier. Contextul este descris si in comunicatul CCN http://ccncluj.blogspot.ro/2017/03/8-martie-femeia-si-bicicleta.html

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. CCN a avut presedintie feminina in majoritatea celor 25 de ani de existenta a asociatiei, si chiar o majoritate feminina in consiliul director. Nu a fost deci intamplator ca CCN s-a implicat pe aceasta linie si a organizat primul eveniment de acest tip din Romania, in 2008, cu titlul "Elegant pe Bicicleta", inspirat de proiectul deschizator de drum "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, si continua pe aceasta linie, de exemplu pregatind "Velo Chic Cluj 2017" ce va avea loc in 14 mai si despre care detalii vor putea citi pe https://www.facebook.com/events/576154082588847/

Eventul VELO FEMININ - CHIC PE DOUA ROTI pe facebook este publicat la adresa
iar prezentul comunicat se gaseste si pe www.ccn.ro

Va asteptam!

CCN si echipa VeloChic:
Roxana Cleja, Oana Tosa, Luciana Pavel, Radu Mititean


, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/08/2017 03:18:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.