Author: CCN
•3/23/2018 12:29:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PARTICIPARE CCN LA ONG EXPO CLUJ 2018

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) participa sambata, 24 martie 2018, la o noua editie a ONG EXPO CLUJ organizata de catre Clubul Francofon de Afaceri Cluj (CFAC) la Casa Matei Corvin. CCN va avea un stand propriu in partea expozitionala, iar pe partea de dezbateri si instruiri, va sustine un seminar de alfabetizare juridica pe teme de contracte a ONG-urilor, ca o contributie voluntara la dezvoltarea sectorului asociativ clujean, si continuare a seminarului sustinut la editia din toamna anului trecut.

CCN a participat si la editiile precedente, din octrombrie 2016 si octombrie 2017, dar componenta de implicare in domeniul civic si de promovare a sectorului ONG este mult mai veche si ampla in cazul Clubului de Cicloturism "Napoca" desi dezvoltarea societatii civile este un domeniu secundar pentru CCN, raportat la tema principala care este promovarea bicicletei.

Astfel, CCN a fost in trecut coorganizator pentru cele 7 editii de Forum Judetean ONG CLUJ (1998 - 2005) si participant activ la majoritatea editiilor Forumului National ONG, fiind totodata si printre initiatorii coalitiei DIAGONALE de coordonare a Forumului Judetean ONG Cluj, careia i-a si asigurat si secretariatul in 2004-2005 si printre initiatorii, in 2002, alaturi de alte ONG clujene, a Grupului de Lucru pentru Finantari de la Bugetul Local (FBL) asigurand in 2004-2005 si secretariatul acestuia.

De asemenea, in 1997-1998, CCN a activat in Consiliul Consultativ al ONG-urilor clujene (CCONGC), a publicat patru editii ale Manualului practic "Infiintarea Asociatiilor" distribuit gratuit si a functionat de facto ca Centru de Resurse ONG in cadrul Centrului "EcoForum" in parteneriat cu Clubul Ecologic "Transilvania" in perioada 2000-2006, si a fost membru fondator si a asigurat multi ani secretariatul coalitiilor locale sectoriale ONG ECO-CLUJ, CLUJTIN si CLUJMONT si asigura secretariatul Coalitiei Nationale PRO VELO si presedintia Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

In concret, sambata 24 martie, de la 10:30 pana seara la ora 18:00, CCN, la standul sau de la Casa Materi Corvin, din inima Clujului, va prezenta manuale, harti, studii si alte publicatii si initiative ale CCN, va distribui materiale de prezentare si extrase de legislatie rutiera pentru biciclisti, va oferi publicului ocazia de a discuta direct cu reprezentantii clubului, de a primi informatii privind activitatile viitoare ale CCN, de a beneficia de consultanta gratuita in domeniul cicloturismului si sporturilor montane si de a afla cum te pot inscrie ca membru in club.

De la ora 16:00 la 16:20, directorul CCN sustine in sala 14 un seminar gratuit cu titlul "ABC JURIDIC PENTRU ONG-URI: Partea II - CONTRACTELE - ARHITECTURA SI INTERPRETARE", bazat pe un mare numar de slide-uri informative, in continuarea seriei de actiuni de alfabetizare juridica a societatii civile in vederea cresterii impactului sectorului neguvernamental.  

Mini-cursul pe teme de contracte va cuprinde capitole precum: Notiuni despre contracte; Clasificarea contractelor ; Tipuri de contracte; "Ciclul biologic" al unui contract ; Elementele principale tipice ale unui contract;  Efectele contractelor ; Principii de interpretare a contractelor.

Multe din zecile de ONG participante la expozitie si forum organizeaza in paralel cu aceasta si seminarii sidezbateri care ar merita urmarite de cati mai multi clujeni, nu doar de membri sau voluntari ai ONG-urilor. Temele sunt foarte diverse, de exemplu  "Strategii practice de comunicare pentru ONG-uri", "Cetatenia democratica si promovarea valorilor umanitare ca viziune pentru Romania secolului al XI-lea", "Tehnici de fundraising pentru ONG-uri" sau "Managementul deseurilor- colectarea selectiva si protectia mediului", "Beneficii pentru voluntari", "Tehnici de prim-ajutor", "Public Speaking" etc.



CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 25 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, activeaza in patru domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret & civic. Detalii pe www.ccn.ro in sectiunea "despre noi".

Mai multe despre ONG EXPO Cluj 2018 puteti gasi la adresa:
iar despre partea de seminarii si dezbateri, la adresa:

Prezentul comunicat este publicat si pe blogul www.ccn.ro

Va asteptam !

Cluj-Napoca, 22 martie 2018

Radu Mititean
director executiv CCN

Roxana Cleja
vicepresedinte CCN






, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/23/2018 12:29:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.