Author: CCN
•12/05/2009 09:08:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

INFORMATIE DE PRESA

TRASEUL CICLOTURISTIC AL DUNARII:
Final de conferinta internationala la Bucuresti, cu participare CCN

In perioada 3-5 decembrie 2009 a avut loc la Bucuresti o conferinta internationala pe tema turismului biciclistic si pedestru pe axa Dunarii, organizata de Comisia Dunareana pentru Turism (organizatie internationala cu sediul la Viena) cu sprijinul Ministerului Turismului, la care au participat delegati de la institutii, firme si organizatii de profil din majoritatea tarilor riverane Dunarii, precum si reprezentanti ai Comisiei Europene si Parlamentului European.

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) a avut onoarea sa sustina in cadrul conferintei o ampla prezentare, urmata de dezbateri de profil, avand ca tema Traseul Cicloturistic al Dunarii in Romania (DCR), proiect pentru a carui implementare CCN militeaza de peste un deceniu. DCR este parte din viitoarea retea europeana de trasee cicloturistice de lung parcurs EuroVelo, recent declarata de Parlamentul European ca facand parte din Sistemul European de Transport (TEN), alaturi de retelele rutiere, feroviare si navale, fapt corelat si cu dispozitiile Tratatului de la Lisabona, recent intrat in vigoare, care confera Uniunii Europene si competente in domeniul dezvoltarii turismului.

Prezentarea DCR si celelalte interventii din partea CCN au fost sustinute de directorul executiv Radu Mititean, care coordoneaza si proiectele EuroVelo si DCR pentru Romania si care asigura si presedintia Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), la care CCN este afiliat. Pe langa prezentarea, bogat ilustrata fotografic, a desfasurarii traseului si a obiectivelor si facilitatilor de pe parcursul sau ( de peste 1500 km, de la Bazias la Constanta), cu evidentierea punctelor tari si a celor slabe, delegatul CCN a subliniat potentialul deosebit al acestui tip de turism pe axa Dunarii in Romania, dar si riscul de a irosi aceasta mare oportunitate din cauza inertiei autoritatilor romanesti, care nu isi onoreaza angajamentele si intarzie de multi ani in rezolvarea unor bariere legislative in domeniu.

Conferinta a fost si o buna ocazie de schimb de experienta si intarire a cooperarii CCN cu organizatii similare din Austria, Germania, Slovacia, Ungaria si Serbia si cu Asociatia de Promovare Turistica Internationala "Die Donau", iar pentru autoritatile publice romanesti participante a fost o ocazie de crestere a gradului de informare pe teme cicloturistice si un imbold la parasirea pozitiei de expectativa si la proactivitate in domeniu, mai ales ca au fost prezentate si noile surse de finantare special alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea de infrastructuri cicloturistice.

In continuarea participarii la aceasta conferinta, CCN a avut intalniri de lucru cu alte ONG-uri de biciclisti si de mediu, o efectuat o noua tura de documentare cu privire la stadiul dezvoltarii infrastructurii pentru circulatia bicicletelor in Bucuresti (cu concluzii deloc incurajatoare sub aspect calitativ) si a participat la un reusit eveniment biciclistic in fata Palatului Parlamentului, dedicat contributiei pe care o poate avea utilizarea bicicletei ca mijloc de transport in mediul urban si la combaterea schimbarilor climatice.

DIRECTOR EXECUTIV
Radu Mititean
, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/05/2009 09:08:00 p.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.