Author: CCN
•5/31/2012 01:32:00 a.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Informatie de presa:

CCN SPRIJINA CAMPANIA "CLUJUL FARA ETNOBOTANICE - ALEGERI CONSTIENTE" pentru ca promoveaza alternative de viata sanatoasa aflate printre obiectivele sale

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) sprijina seria de evenimente publice din ultima decada a lunii mai 2012 din cadrul campaniei "Clujul fara Etnobotanice - Alegeri constiente" derulata la Cluj-Napoca de echipa "Best Choice" de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Uuniversitatii Babes-Bolyai, in colaborare cu Asociatia Preventis.

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. Ca asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista, CCN considera ca implicarea cetatenilor in turism activ si sporturi montane nemotorizate, in protejarea mediului natural si in intarirea societatii civile este nu doar o necesitate, ci si o cale eficienta si atractiva de a scapa de senzatia ca esti condamnat la o viata anosta intr-un mediu artificializat si incorsetant si o atmosfera socio-politico-economia lipsita de perspective.

Clubul de Cicloturism "Napoca" CCN, in calitate (si) de organizatie de tineret, intelege sentimentul de frustrare si dorinta tinerilor de a iesi din "normalitatea" nivelizatoare, de a fi "altfel", dar nu izolat social, ci integrat in grupuri de oameni cu aceleasi gusturi, hobby-uri si aspiratii, de a explora taramuri neconventionale si de a experimenta senzatii iesite din rutina apasatoare a vietii cotidiene urbane.

"Exprimarea si dezvoltarea personala se poate realiza foarte bine in cadrul unui ONG, ca membru sau ca voluntar, facand ceva pentru altii si pentru tine, ceea ce poate da mari satisfactii si umple un gol sufletesc sau compensa o debusolare de moment pe linie de familie, de proces educativ sau de viata profesionala sau sentimentala" a declarat Alexandra Gusita, membra a echipei "Best Choice" si a Clubului de Cicloturism "Napoca".  

"Cat despre cei care simt nevoia de adrenalina: Nu e nevoie sa caute asta in "etnobotanice", nici in alcool si alte droguri, nici in cluburi pline de fum de tigara sau duduind de decibeli, cu atat mai putin sa se lase in mrejele jocurilor de noroc sau pe computer sau sa sfideze vreo lege sau norma sociala pentru a isi dovedi lor insile sau altora ca pot fi deosebiti! Pentru ca exista alternative sanatoase, ce iti pot oferi toate acestea fara efecte secundare si riscuri inutile pentru sine, pentru ceilalti oameni si pentru mediu! " a declarat directorul executiv CCN Radu Mititean, adaugand:

"Trairi intense, cum dau viteza, adancimea, inaltimea sau perceptia de risc poti avea si practicand sporturile montane, cum sunt mountain biking-ul, alpinsmul si escalada, parapanta, speologia si canyoning-ul, schiul de tura si off-piste, trekking-ul montan, coborarile pe ape de munte... Toate acestea ofera libertate, natura, senzatii, dar fara sa-ti dauneze tie sau altora! Iar ca sa fie mai placute si sigure, e bine sa fie facute alaturi de altii care au aceleasi pasiuni si aspiratii - de exemplu in cadrul diverselor cluburi montane existente in Cluj-Napoca, asa cum este si CCN".

Pentru toate aceste motive, Clubul de Cicloturism "Napoca" a ales sa sprijine campania "Clujul fara Etnobotanice - Alegeri constiente" derulata de echipa "Best Choice" si Asociatia "Preventis" care, alaturi de scopul de a creste nivelul de constientizare in ceea ce priveste efectele consumului de etnobotanice, au optat si pentru recomandarea de alternative sanatoase - nominalizand voluntariatul si bicicleta, valori impartasite si promovate si de CCN.

CCN a derulat in trecut activitati in parteneriat cu organizatii din tara si din strainatate active in domeniul social, promovand utilizarea bicicletei si formelor de turism activ si sport montan nemotorizat ca instrument de reabilitare si dezvoltare personala pentru tineri cu probleme de consum de droguri, de abandon scolar, de neincredere in sine si de alte probleme pentru care sportul in natura poate fi un remediu complementar sau chiar inlocuitor pentru abordari clasice de terapie sociala sau medicala.

CCN saluta (re)descoperirea bicicletei de catre tot mai multe organizatii non-profit, operatori economici si institutii publice, care constientizeaza ca este un element de mare utilitate atat ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ cat si pe post de echipament sportiv, si apreciaza ca tot mai multe evenimente si actiuni fac uz sau se raporteaza si la bicicleta, ca un firesc pas spre normalitate dupa doua decenii de blamabila promovare explicita sau implicita a autoturismului si a formelor de mobilitate si agrement pasiv si nesanatos pentru om si pentru mediu.

DIRECTOR EXECUTIV, 
Radu Mititean
, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/31/2012 01:32:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.