Author: CCN
•10/18/2012 06:00:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================
 
  
Informatie de presa: 

SKIRT BIKE CLUJ 2012 
20 octombrie - promenada de toamna a biciclistelor clujence

Sambata 20 octombrie 2012 incepe la ora 15:00 in Parcul Central prima promenada a biciclistelor clujence in seria SKIRT BIKE CLUJ, organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Skirt Bike. Sunt invitate sa vina pe doua roti, in tinute cochete, toate fetele, domnisoarele si doamnele pentru care bicicleta este un mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras si care cred ca merita aratat si altora ca este perfect compatibil cu eleganta si feminitatea.

Coloana de bicicliste imbracate sic va urma in ritm lejer un traseu de circa o ora pe strazi din zona centrala a Clujului, iar la final participantele vor avea parte de mai multe surprize pregatite de organizatori si sponsori si vor putea discuta despre experienta de a circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier.

Prin aceasta actiune, Clujul se alatura altor 8 orase din Romania care deruleaza manifestari Skirt Bike, un concept initiat acum trei ani la Bucuresti de entuziastele Oana Deliu si Andreea Toader si raspandit apoi la nivel national. Skirt Bike s-a dezvoltat plecand de la programul "VeloBello" www.velobello.wordpress.com al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, generat in campania "Velorutia" www.velorutia.ro sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu radacini in demersul "Elegant pe Bicicleta" din 2008 al Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN), toate bazate pe deschizatorul de drum proiect "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecatilor privind compatibilitatea utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbana in scop utilitar cu eleganta vestimentara.

Itinerarul marsului pe doua roti din 20 octombrie este: Parcul Central "Simion Barnutiu" (din fata Casinoului) - str.George Cosbuc - str. Cardinal Iuliu Hossu - str. Emil Isac - str.Memorandumului - str. Petru Maior - p-ta Lucian Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii - bd.Eroilor - p-ta Stefan cel Mare - p-ta T.Cipariu - p-ta Stefan cel Mare - p-ta Avram Iancu - str.Cuza Voda - p-ta Mihai Viteazu - str.Regele Ferdinand - p-ta Unirii - str.Memorandumului - Calea Motilor - str.George Cosbuc - str. Uzinei Electrice - pista de biciclete de pe malul Somesului - pasarela - bd. 1 Decembrie 1918 - podul Garibaldi - Parcul Central "Simion Barnutiu" .

"Asteptam la aceasta promenada biciclistica doamnele si domnisoarele sa pedaleze sub soarele toamnei clujene in tinute feminine, naturale, sa promoveze un stil de viata activ si sanatos pentru ele, pentru mediu si pentru comunitate, sa-si plimbe copiii si sa se simta minunat alaturi de prietenele lor! Fie ca vor veni in fusta sau rochie, fie ca vor alege tocuri sau balerini, palarii sau esarfe, flori si entuziasm, clujencele vor incerca sa demonstreze ca pedalatul infrumuseteaza. Feminitatea exista si pe doua roti!" a declarat Ioana Potra, coordonatorul programului "Skirt Bike Cluj".

Simona Pop, presedintele Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN) a adaugat: "Noi, fetele si femeile bicicliste din Cluj, ne dorim ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, sa fim si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, sa atragem atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata lipseste orasului nostru".

Urmatoarea editie de Skirt Bike va avea loc in primavara anului 2013 si va fi coordonata cu actiunile similare din alte orase, ce urmeaza a fi centralizate informational pe site-ul www.skirtbike.ro. Skirt Bike Cluj are caracter complementar celorlalte actiuni de promovare a utilizarii bicicletei in Cluj, cum sunt actiunile de lobby, proiectiile publice foto-video si marsurile lunare ale biciclistilor clujeni, ce pot fi urmarite pe www.ccn.ro si www.reactieinlant.ro.

Directorul executiv CCN Radu Mititean a subliniat ca, desigur, baietii si domnii sunt si ei bineveniti sa pedaleze, eleganti pe bicicleta, in urma biciclistelor, in cadrul Skirt Bike Cluj, sa admire, fotografieze si felicite cele mai sic participante si sa ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea perceptiei publice gresite ca bicicleta ar fi legata in mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, si deci mai putin conciliabila cu eleganta vestimentara.

"Este firesc faptul ca CCN e implicat in Skirt Bike" a explicat vicepresedintele CCN Oana Tosa, "pentru ca, dincolo de implinirea a doua decenii de actiuni pro-biciclistice de toate tipurile, ce nu puteau omite si aceasta tema specifica, e de remarcat ca de 15 ani functia de presedinte al asociatiei noastre este ocupata de persoane de gen feminin, iar de 9 ani incoace majoritatea in Comitetul Director este detinuta de fete! Si asta in conditiile in care se fac alegeri la fiecare doi ani, prin vot secret, iar majoritatea membrilor clubului sunt de genul masculin, dar se pare ca recunosc in mod constant calitatile de lider ale colegelor de club".

Voichita Bodea, o alta membra a Comitetului Director al Clubului de Cicloturism "Napoca", a amintit ca CCN, ca organizatie cu cea mai mare vechime in Romania in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ, a constatat si documentat in studiile efectuate faptul ca, dincolo de infrastructuri lipsa sau proaste, exista si probleme specifice imateriale, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special. Aceasta realitate, pe care CCN o combate, a generat un anumit deficit si o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta, dar situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniei "Skirt Bike".

Prezenta editie a Skirt Bike Cluj este organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) www.ccn.ro in parteneriat cu Skirt Bike Bucuresti www.skirtbike.ro, cu sprijin din partea reactieinlant.ro si sponsorizare din partea magazinelor de biciclete BIKE SPORT www.bikesportcluj.ro si MUSHROOM BIKE SHOP www.mushroombikeshop.ro si a ELENA COVACI - Fashion Designer si Broderii Dragutze.

Ioana Potra - coordonator program Skirt Bike Cluj      
skirtbikecluj@yahoo.ro    0753-253331

Radu Mititean - director executiv CCN  
office@ccn.ro   0744-576836

Afisul evenimentului si alte detalii si la:

 
, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/18/2012 06:00:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.