Author: CCN
•10/10/2012 03:54:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
PERLE PEISAGISTICE ENGLEZE SI FRANCEZE: LAKE DISTRICT, VERDON, CALANQUES

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 11 octombrie 2012, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " PERLE PEISAGISTICE ENGLEZE SI FRANCEZE: LAKE DISTRICT, VERDON, CALANQUES". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a unor excursii prin cateva dintre cele mai frumoase zone ale Angliei si Frantei, vazute de ochiul de fotograf talentat si drumet pasionat al dr.Ovidiu Crucin, un membru CCN cu bogata activitate turistica montana, ce doreste sa impartaseasca publicului clujean frumusetile admirate in turele sale vesteuropene.

Lake District este o cunoscuta regiune muntoasa in nordvestul Angliei, in comitatul Cumbria, si adaposteste cel mai vizitat parc national din Marea Britanie si cel mai mare din Anglia si Tara Galilor. Are munti spectaculosi - inclusiv cel mai inalt varf al Angliei, Scafell Pike, si mari lacuri - inclusiv cel mai lungi si cel mai adanc - Windermere si Wastwater. A fost sursa de inspiratie pentru poeti celebri, ca de exemplu William Wordsworth.

Calanques sunt un masiv stacos pe coasta Marii Mediterane, in sudestul Frantei, nu departe de Marsilia. Desi nu atinge altitudini mari, relieful calcaros este spectaculos si o mare atractie pentru turisti, cataratori si naturalisti. A fost recent declarat parc national si este totodata o Mecca a escaladei sportive.

Raul Verdon formeaza cel mai mare canion din Europa, avand versantii de pana la 700 m inaltime si avand in unele locuri o latime de numai 6 metri. Izvorand din Alpi si varsandu-se in Mediterana, Verdonul a devenit celebru mai ales prin portiunea de chei adaposteste peste 1500 trasee de escalada sportiva si este o mare atractie si pentru practicantii de coborari pe ape - caiac, rafting, canyoning, dar si pentru turistii pedestri, pentru pescari si pentru parapantisti si basejumperi....

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/10/2012 03:54:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.