Author: CCN
•5/28/2008 03:37:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

COMUNICAT:

VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI GERMAN PE BICICLETA IN ROMANIA
TESTAND VIITORUL TRASEU CICLOTURISTIC AL DUNARII ALATURI DE CCN

Clubul de Cicloturism NAPOCA a organizat saptamana trecuta in judetul Mehedinti, pe Clisura Dunarii, un eveniment de promovare a viitorului Traseu Cicloturistic al Dunarii in Romania (DCR), constand intr-o tura cicloturistica la care au participat si un grup de oficiali germani incluzandu-i pe vicepresedintele Bundestag-ului, d-na Susanne Kastner, si consulul Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn.

Cei 30 de kilometri de traseu, intre Dubova si Orsova, au fost parcursi de grupul de 36 de biciclisti din Germania, Serbia si Romania, sub indrumarea reprezentantilor Clubului de Cicloturism NAPOCA si Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) cu opriri de vizitare a diverselor obiective turistice (precum Cazanele Mici, Manastirea Mraconia, Capul lui Decebal) si a fost urmata de deplasarea la Baile Herculane.

Oficialii germani au apreciat potentialul natural si cultural foarte ridicat al zonei si au exprimat interesul mare pentru cicloturismul pe axa DUnarii, dar au si constatat si situatia precara a drumurilor si a unei parti din infrastructura turistica si lipsa de facilitati pentru biciclisti.

D-na Susanne Kastner, care este si presedinte al Forumului Romano-German si a grupului parlamentar de prietenie germano-romana, si-a exprimat dorinta de a vedea Traseul Cicloturistic al Dunarii implementat cu succes si in Romania si de a-l parcurge personal pe bicicleta pana pe litoralul Marii Negre.

Tura de documentare si prezentare a fost organizata de CCN cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei / BMZ prin Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ) si s-a bucurat de sustinere din partea Institutiei Prefectului si Consiliului Judetean Mehedinti, politiei rutiere si autoritatilor locale de pe parcurs.

INFORMATII DE FOND:

Traseul Cicloturistic al Dunarii (DCR) reprezinta partea estica din magistrala cicloturistica transeuropeana EuroVelo nr.6 din cadrul retelei europene EuroVelo, initiate de Federatia Europeana a Biciclistilor (ECF) la care CCN este afiliat (Detalii pe www.EuroVelo.org si www.ecf.com ). DCR este deja implementat in Germania, Austria, Slovacia, Ungaria si Croatia si in curs de realizare in Serbia, Romania si Bulgaria.

In Romania, proiectul DCR este coordonat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) si implementat in colaborare cu organizatiile Bike Attack Resita si Prietenii Naturii Sibiu cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) prin Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

RADU MITITEAN
director executiv CCN
presedinte FBR
coordonator principal proiect DCR in Romania
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/28/2008 03:37:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.