Author: CCN
•6/05/2008 01:17:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

COMUNICAT:

Ziua Mediului 2008 la Cluj-Napoca:
O noua editie a "MARSULUI BICICLISTILOR", lansarea campaniei VELORUTIA si alte actiuni pentru mediu si transport durabil organizate de CCN

Joi 5 iunie 2008, cu ocazia "ZILEI MEDIULUI", Clubul de Cicloturism NAPOCA desfasoara la Cluj-Napoca o noua serie de actiuni pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in mediul urban.

Principala actiune o EDITIE SPECIALA A MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI: Intalnirea participantilor va fi la ora 17:30 in Skate Park-ul de langa Palatul Telefoanelor ( parcul I.L.Caragiale). Procesiunea este autorizata de Primarie si de Politie. Pornirea coloanei va fi la ora 18:00, traseul fiind: Skate Parc - str. Regele Ferdinand - str. Memorandumului - str. Petru Maior - p-ta Lucian Blaga - str. Napoca - bd. Eroilor - p-ra Avram Iancu - Calea Dorobantilor - Piata Marasti -
bd. 21 Decembrie 1989 - str. Cuza Voda - str. I. Popescu-Voitesti - p-ta Mihai Viteazu - str. George Baritiu - Splaiul Independentei - str. George Cosbuc - str. Iuliu Hossu - str. Emil Isac - str. O.Petrovici - Skate Park.

Scopul acestei procesiuni biciclistice este marcarea Zilei Mediului, manifestarea grijii fata de situatia protectiei mediului si transportului durabil in general si in Cluj-Napoca in particular, dorinta de a vedea realizate infrastructuri adecvate pentru circulatia bicicletelor si un mai mare grad de utilizarea bicicletei si altor
forme de transport putin / deloc poluant in oras.

Activitatile CCN de Ziua Mediului vor mai include:

- lansarea campaniei "VELORUTIA LA CLUJ" ( detalii vor fi prezentate intr-un comunicat separat, ulterior)

- o noua actiune de documentare privind starea amenajarilor deja existente pentru biciclisti in Cluj ( parcaje si rastele pt biciclete, cele trei segmente de pista pentru biciclete....)

- o tura de documentare pe o serie de viitoare trasee de cai de comunicatie pentru biciclisti ( propuse de CCN inca din 2005 si recent acceptate verbal de Primarie, urmand a se intocmi documentatiile pentru realizarea lor practica in viitorul apropiat)

- depunerea la Primarie a unei noi serii de liste de semnaturi de sustinere a petitiei "APEL catre autoritatile locale pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in Cluj-Napoca" ( in 22 aprilie am depus o prima serie de 1300 semnaturi....)

INFORMATII DE FOND:

Marsurile biciclistior clujeni sunt actiuni organizate de CCN cu incepere din 1998, cu frecventa anuala, iar din toamna anului trecut cu frecventa lunara, in parteneriat cu www.reactieinlant.ro

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

RADU MITITEAN
director executiv CCN

Cluj-Napoca, 4 iunie 2008
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/05/2008 01:17:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.