Author: CCN
•12/26/2010 12:29:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
=================================

Comunicat:

COLINDAND STRAZILE CLUJULUI PE BICICLETA

Sambata, 25 decembrie 2010, dupa-amiaza, s-a desfasurat o ultima actiune biciclistica organizata in acest an de catre Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN). Aceasta editie de Craciun a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 40-a din seria "critical mass" inceputa ca serie lunara in toamna anului 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998) a avut un caracter mai special.

Astfel, in loc de obisnuita strabatere a orasului de catre o coloana de biciclisti, cu scop revendicativ si recreativ, a fost de aceasta data o deplasare informala, in grup mic, cu scop de documentare cu privire la strazile pe care sunt (sau Primaria a pretins in cursul intalnirii de lucru desfasurate in 23 decembrie ca ar fi) facilitati pentru circulatia bicicletelor.

Marcand Craciunul printr-un colind biciclistic al... strazilor din zona Centrului si din cartierele Andrei Muresanu, Gheorgheni, Marasti, Iris si Grigorescu, am reverificat si documentat fotografic indicatoarele, marcajele rutiere si alte amenajari, confirmand faptul ca exista multe deficiente cantitative si calitative la infrastructurile deja realizate, precum si mari diferente intre promisiunile si afirmatiile autoritatilor si realitatea din teren.

In contrast cu declaratiile de bune intentii ale edililor clujeni, aceasta noua runda de munca voluntara in favoarea comunitatii, depusa de noi in zi de sarbatoare, aduce noi semne de intrebare cu privire la competenta si buna-credinta a proiectantilor, verificatorilor de proiecte, executantilor si autoritatilor locale care au contractat respectivele firme, nu doar in lumina a ceea ce s-a realizat sau ar fi trebuit realizat pana acum, ci si cu privire la realismul si utilitatea proiectelor elaborate, ce se preconizeaza a fi implementate in anii urmatori.

Reafirmam ca o mobilitate urbana durabila nu poate fi conceputa intr-un oras modern fara o puternica promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport (alaturi de transportul in comun si mersul pe jos), ca altrenativa la deplasarea automobilistica.

Atragem din nou atentia edililor si opiniei publica ca tergiversarea de catre autoritati a adoptarii unor politici coerente si masuri concrete de substanta in acest domeniu va avea consecinte tot mai grave si ca ele nu pot fi evitate si nici amanate prea mult prin improvizatii de genul celor facute de Primaria clujeana in ultimii ani sau preconizate pentru perioada urmatoare, in dispretul bunelor practici in domeniu.

RADU MITITEAN
director executiv CCN
, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/26/2010 12:29:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.