Author: CCN
•10/12/2011 11:56:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

I N V I T A T I E
la dezbaterea FACILITATILE PENTRU BICICLISTI IN CLUJ - INCOTRO?
urmata de proiectia foto PISTELE DE BICICLETE IN ORASELE TARILOR DEZVOLTATE

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 13 octombrie 2011, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, sala 2 de la demisol) la o dezbatere informala pe tema " Facilitatile pentru biciclisti in Cluj - incotro?" urmata de la ora 21:00 de o prezentare cu imagini cu titlul " Pistele de biciclete in orasele tarilor dezvoltate". Intrarea este libera.

Va fi o discutie despre atitudinea autoritatilor locale clujene fata de ideea realizarii unei retele de cai de comunicatie pentru biciclete si alte facilitati, avand in vedere ca in 2011 nu s-a mai realizat nicio noua pista din multele promise in anii trecuti, ba au mai si fost abandonate sau reduse in dimensiuni cateva din putinele intrastructuri dedicate rezlizate anii trecuti, cel mai recent exemplu fiind reducerea la jumatate a latimii pistei de biciclete de pe str. Avram Iancu si destiintarea fasiei de siguranta care o separa de sirul de masini parcate.

Discutiile nu vor viza de aceasta data doar informarea participantilor, analiza situatiei actuale si a planurilor aflate in stadiul de promisiuni sau proiecte concrete, ci si - sau mai ales - ce ar fi de facut in plus fata de actiunile de pana acum pentru a convinge autoritatile locale sa isi tina promisiunile mai vechi si sa faca pasi hotarati in directia unei mobilitati urbane durabile si sa renunte la actuala politica de tergiversari, eschive, improvizatii si promovare tacita a traficului automobilistic.

Prezentarea foto din a doua parte a manifestarii va exemplifica celor prezenti ce inseamna cai de de comunicatie adecvate pentru biciclisti, punand in contrast infrastrucutrile biciclistice de calitate din diverse orase din tari dezvoltate cu asa-zisele piste pentru biciclete improvizate de autoritatile locale clujene pe diverse segmente de strazi in ultimii 5 ani.

Clubul de Cicloturism "Napoca" repeta apelul catre municipalitate de a realiza o retea coerenta de cai de comunicatie dedicate sau favorabile biciclistilor, care sa respecte principiile si bunele practici pe plan international, fara piste discontinue, trasate pe trotuare, prea inguste, fara spatii de siguranta, marcate prost sau pline de obstacole, asa cum sunt mare parte din cele existente la ora actuala si care risca sa compromita ideea.

RADU MITITEAN
director executiv - tel. 0744-576836
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/12/2011 11:56:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.