Author: CCN
•7/03/2014 03:11:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

SKIRT BIKE CLUJ 2014  VA ASTEAPTA !
6 iulie - promenada de vara a biciclistelor clujence

Duminica 6 iulie 2014 are loc a treia promenada a biciclistelor clujence in seria SKIRT BIKE CLUJ, cu plecare din Parcul Central "Simion Barnutiu" incepand cu ora 14:00, in organizarea Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Skirt Bike. Sunt invitate sa vina pe doua roti, in tinute cochete, toate fetele, domnisoarele si doamnele pentru care bicicleta este sau ar putea deveni un mijloc firesc de deplasare cotidiana in oras si care cred ca merita aratat si altora ca este compatibil cu eleganta si feminitatea.

Coloana de bicicliste imbracate sic va urma in ritm lejer un traseu de circa o ora pe strazi din zona centrala a Clujului, iar participantele vor avea parte de cateva surprize pregatite de organizatori si sponsori si vor putea discuta despre experienta de a circula pe doua roti in Cluj, despre oportunitati si probleme, solutii si perspective, despre ce e de facut ca sa devina o normalitate imaginea unei bicicliste imbracate elegant si sa existe respectul din partea altor participanti la traficul rutier.

Itinerarul promenadei pe doua roti din 6 iulie este: Parcul Central "Simion Barnutiu" (latura dinspre podul "Napoca") - str. G.Gosbuc - Cl.Motilor - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii - bd.Eroilor - Cl.Dorobantilor - al.Bibliotecii - p-ta Marasti - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.R.Ferdinand - p-ta M.Viteazu - str.I.P.Voitesti - str.Dacia - str.Gen.Dragalina - pod Napoca - Parcul Central "Simion Barnutiu".

"Skirt Bike" are loc in 6 iulie 2014 sau a avut sau va avea loc in alta zi si in alte orase mari din Romania - Alba Iulia, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Deva, Iasi, Arad, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Sibiu, Timisoara, Satu Mare. Conceptul Skirt Bike a fost initiat acum patru ani la Bucuresti de entuziastele Oana Deliu si Andreea Toader si raspandit apoi la nivel national. Skirt Bike s-a dezvoltat plecand de la programul "VeloBello" al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, generat in campania "Velorutia" www.velorutia.ro sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu radacini in demersul "Elegant pe Bicicleta" din 2008 al Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN), toate bazate pe deschizatorul de drum proiect "Cycle Chic" lansat initial la Copenhaga si raspandit intre timp pe plan mondial, ca demers de combatere a prejudecatilor privind compatibilitatea utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de deplasare urbana in scop utilitar cu eleganta vestimentara.

Prezenta editie a Skirt Bike Cluj este organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) www.ccn.ro in parteneriat cu Skirt Bike Bucuresti www.skirtbike.ro, cu sprijin din parteasponsorilor si colaboratorilor MAROS BIKE www.marosbike.ro, AQUA CARPATICA www.aquacarpatica.com, Salon remodelare corporala MONIK www.salonmonik.ro, BYCARRY Chic Baskets, PICTURA PE APA by Andreea Catalina andreeacatalina.wix.com/picturapeapa , GLORYBOX by Andreea Badragan www.glorybox.ro , LEADERSHIP PE 2 ROTI by Luciana Pavel lmpavel@gmail.com, Salon UNIKA salonunikastudio.ro, BUCATARIA CORINEI bucatariacorinei.blogspot.ro, CASA BIO www.casabio.ro , GABRIELA POPESCU Makeup&Bridal Accessories www.gabrielapopescu.blogspot.ro , KITTENHOOD by Daria www.kittenhood.ro , CIORCHIN / Radu Salcudean www.ciorchin.ro

Clubul de Cicloturism "Napoca" a constatat si documentat in studiile efectuate in cele peste doua decenii de activitate in domeniul promovarii biciclismului utilitar si recreativ faptul ca, dincolo de infrastructuri lipsa sau proaste, exista si probleme specifice imateriale, inclusiv mentalitati si prejudecati ce duc la o imagine publica nefavorabila a biciclistilor in general si a biciclistelor in mod special. Aceasta realitate, pe care CCN o combate, a generat un anumit deficit si o anumita retinere pentru femei in a utiliza bicicleta, dar situatia este in curs de ameliorare, cu contributia activa a campaniei Skirt Bike.

Organizatoarele Skirt Bike Cluj 2014 au convingerea ca, dincolo de un eveniment placut de socializare si cu conotatii mondene, de lifestyle, participantele pot fi si ambasadoare ale mersului pe bicicleta in fata autoritatilor locale, mass-mediei si publicului, pot atrage atentia asupra situatiei actuale a pistelor de biciclete, a rastelurilor publice, a intregii infrastucturi biciclistice existente, promise sau necesare in Cluj-Napoca, in contextul mai larg al unei mobilitati urbane durabile care deocamdata lipseste oraselor Romaniei.

Participantele sunt asteptate in tinute elegante si cat mai naturale, sa promoveze un stil de viata activ si sanatos pentru ele, pentru mediu si pentru comunitate si sa se simta minunat alaturi de prietenele lor! Fie ca vor veni in fusta sau rochie, fie ca vor alege tocuri sau balerini, palarii sau esarfe, flori si entuziasm, clujencele vor incerca sa demonstreze ca pedalatul infrumuseteaza. Feminitatea exista si pe doua roti!

Desigur, baietii si domnii sunt si ei bineveniti sa pedaleze, eleganti pe bicicleta, in urma biciclistelor, in cadrul Skirt Bike Cluj, sa admire, fotografieze si felicite cele mai sic participante si sa ofere la final flori partenerelor lor care au contribuit astfel la reducerea perceptiei publice gresite ca bicicleta ar fi legata in mod necesar de ideea de sport sau de efort, de un anumit tip de echipament, si deci mai putin conciliabila cu eleganta vestimentara.

Detalii despre editiile precedente si despre Skirt Bike 2014 in alte orase se gasesc pe site-ul central www.skirtbike.ro si pe paginile de facebook ale fiecarei actiuni. Skirt Bike Cluj are caracter complementar celorlalte actiuni de promovare a utilizarii bicicletei in Cluj, cum sunt de exemplu actiunile de lobby, proiectiile publice foto-video si marsurile lunare ale biciclistilor clujeni, ce pot fi urmarite si pe www.ccn.ro

Va asteptam in 6 iulie! 
Dar pana atunci, difuzati eventul cat mai multor oameni:
https://www.facebook.com/events/1438511773087391/
si urmariti detalii si pe 
https://www.facebook.com/skirtbikecluj

Cluj-Napoca, 3 iulie 2014

Adina Vulpe - coordonator de proiect
Oana Tosa - asistent de proiect, vicepresedinte CCN
Luciana Pavel - asistent de proiect, vicepresedinte CCN
Radu Mititean - director executiv CCN
, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/03/2014 03:11:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.