Author: CCN
•4/20/2015 02:11:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

ZIUA PAMANTULUI LA CLUJ SI FLORESTI PE DOUA ROTI
- EDITIE SPECIALA DE 22 APRILIE A MARSULUI BICICLISTILOR -

Miercuri, 22 aprilie 2015, se va desfasura in Cluj-Napoca si Floresti o noua editie a Marsului Biciclistilor (a 91-a din seria inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Va fi o editie speciala, dedicata ZILEI PAMANTULUI, si va avea caracter de premiera prin faptul ca vizeaza nu doar municipiul Cluj-Napoca ci de aceasta data si invecinata localitate Floresti, resedinta comunei omonime.

Florestiul, desi are statut de sat, are zeci de mii de locuitori si zero infrastructuri pentru biciclete desi exista promisiuni neonorate (inclusiv pistele preconizate prin mult-tergiversatul proiect de Bike Sharing comun cu primaria clujeana) si mult potential, atat pentru deplasarile locale, cat si pentru navetismul cotidian din Floresti la Cluj-Napoca si tranzitarea biciclistica de catre clujenii care merg in weekend spre zona montana.

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni si floresteni. Punct principal de intalnire pentru participanti va fi in centrul Clujului, in piata Unirii, la ora 18:00, iar puncte secundare la iesirea din Cluj spre Floresti, dupa Nodul N, aproximativ la 18:30 si in Floresti la intersectia str.A.Iancu cu str.Somesului aproximativ la 18:45. Marsul va dura circa doua ore si jumatate si va strabate zona centrala a Clujului si cartierele Manastur si Grigorescu.

Traseul concret este: CLUJ-NAPOCA: Piata Unirii - bd.Eroilor- p-ta A.Iancu - str.Cuza Voda - str.I.P.Voitesti - str.Dacia - str. Gen.Dragalina - bd.1 Decembrie 1918 - Nodul N - Calea Floresti - FLORESTI: str. Avram Iancu - str.Somesului - str.Horea - str.M.Kogalniceanu - str.Gh.Doja - str.Simion Barnutiu - giratoriu / intersectie cu str. Avram Iancu - str.Eroilor - str.Prof.D.Mocanu - str. D.Tautan - str.Urusagului - str.Porii - str.Eroilor - str.Cetatii - str.Tautiului - str.Poligonului - str.A.Iancu - CLUJ-NAPOCA: Calea Floresti - Calea Manastur - Calea Motilor - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Totodata, marsul este si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni si floresteni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de navetism si de excursii, de schimb de experienta si initiative comune.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Cluj-Napoca, 19.04.2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/20/2015 02:11:00 a.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.