Author: CCN
•5/06/2015 03:53:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

NOI PISTE DE BICICLETE IN CLUJ PROPUSE DE PRIMARIE:
PREZENTARE CRITICA SI DEZBATERE PUBLICA

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita biciclistii clujeni, dar si autoritatile, presa si orice cetateni interesati, joi 7 mai 2015, de la ora 20:00, la Casa TIFF (str. Universitatii nr. 6, sala Amfiteatru) la o prezentare si dezbatere publica critica a documentatiei, privind noile piste de biciclete preconizate de Primarie pe 17 strazi din Cluj-Napoca.

Planurile noilor piste vor fi proiectate si analizate de reprezentantii CCN, fiind vorba de proiecte elaborate mai demult dar pe care Primaria a refuzat abuziv sa le faca publice, fiind avizate de ea de mai multi ani si in 9 martie 2015 supuse aprobarii in Comisia Municipala de Sistematizarea Circulatiei, insa nefacute vreodata publice, desi au fost solicitate conform Legii 544 / 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si CCN a fost obligat chiar sa poarte si castige un proces contra Primariei clujene pe aceasta tema.

Continutul acestor proiecte, a caror punere in aplicare Primaria clujeana o anunta ca iminenta, dupa ani de zile de tergiversare si amanari repetate a punerii inpractica a proiectului de bike-sharing cu componenta de noi piste, ridica foarte mari semne din punct de vedere biciclistic si explica probabil de ce documentatia a fost abuziv secretizata si de ce in continuare raspunsurile primite sunt incomplete si documentele nu sunt certificate.

Se vor discuta, in afara de noile proiecte de piste, si situatia actuala a pistelor de biciclete, rastelurilor publice si altor infrastructuri biciclistice din Cluj-Napoca si perspectivele de dezvoltare, inclusiv in lumina diverselor proiecte si intentii declarate de Primarie de-a lungul anilor si ramase deocamdata in stadiu de promisiuni, cum ar fi listele de noi piste si alte infrastructuri aprobate de principiu in comisia municipala responsabila de sistematizarea circulatiei in 2009-2010 dar care nu au fost puse in practica, necunoscandu-li se public soarta.

Se vor analiza comparativ si propunerile CCN pentru principii si metodologie de de planificare si propunerile concrete de reteaua de cai de comunicatie biciclistice (Proiectul "CLUJBIKENET") care a fost inaintat Primariei de aproape un deceniu fara ca aceasta sa dea vreun raspuns.

Se vor prezenta si informatiile obtinute in urma proceselor in contencios administrativ purtate de Clubul de Cicloturism "Napoca" cu incepere din decembrie 2011 contra Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Primariei comunei Floresti din cauza refuzului acestora de a comunica informatii despre infrastructurile biciclistice existente si planificate.

Radu Mititean
director executiv CCNThis entry was posted on 5/06/2015 03:53:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.