Author: CCN
•12/19/2015 03:43:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI - EDITIA DECEMBRIE 2015

Sambata, 19 decembrie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 99-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, la ora 11:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala si pericentrala a Clujului si cartierele Garii si Grigorescu.

Traseul concret este: Piaţa Unirii - bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - p-ta Stefan cel Mare - str.A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii - str.R.Ferdinand - str.Horea - p-ta Garii - str. Burebista - str.Decebal - str.E.Petrovici - str.Traian - p-ta M.Viteazu - str.G.Baritiu - str.Splaiul Independetei - pod Napoca - bd.1 Decembrie 1918 - pasarela albastra - pista biciclete malul Somesului - str.Uzinei Electrice - str.Stadion - str.G.Gosbuc - str.I.Hossu - str.Sindicatelor - str.Gh.Sincai - p-ta L.Blaga - str.Republicii - str.A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii.

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Se doreste si un mesaj ca bicicleta este compatibila cu sezonul rece si deci o alternativa viabila pentru intregul an la deplasarile motorizate.

Momentul este legat si de modul incomplet si axat pe publicitate, nu pe nevoile de mobilitate urbana, in care Primaria clujeana a lansat proiectului de bike sharing, cu doar 27 de statii functionale din 50, si care a fost stopat dupa mai putin de o luna, sub pretextul pueril al "conditiilor meteo nefavorabile", si de deficientele noilor piste si amenajari pe care Primaria continua sa le faca, de exemplu pe str.A.iancu, str. Horea, str.G.Baritiu, ignorand standardele si bunele practici in domeniu - noi piste de biciclete pe trotuare, prea inguste, fara saptii de siguranta, fara continuitate la intersectii, si aflate in raza portierelor masinilor parcate la bordura si expunand astfel pericolului de accident biciclistii care ar vrea sa le utilizeze.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes si de cunoastere de noi trasee urbane.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online pe www.ccn.ro si evenimentul are pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/654165254726530/

Cluj-Napoca, 17.12.2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 12/19/2015 03:43:00 a.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.