Author: CCN
•10/26/2017 07:30:00 a.m.Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PARTICIPARE CCN LA FORUM ONG CLUJ 2017

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) participa joi, 26 Octombrie 2017, la a treia editie a manifestarii "Forum ONG Cluj" organizata la Iulius Mall de catre Clubul Francofon de Afaceri Cluj (CFAC), cu un stand propriu in partea expozitionala, iar pe partea de dezbateri si instruiri, cu sustinerea unui seminar de alfabetizare juridica pe teme legislative a ONG-urilor, ca o contributie voluntara la dezvoltarea sectorului asociativ clujean.

CCN a participat si la editia precedenta, din octrombrie 2016, dar componenta de implicare in domeniul civic si de promovare a sectorului ONG este mult mai veche si ampla in cazul Clubului de Cicloturism "Napoca" desi dezvoltarea societatii civile este un domeniu secundar pentru CCN, raportat la tema principala care este promovarea bicicletei.

Astfel, CCN a fost in trecut coorganizator pentru cele 7 editii de Forum Judetean ONG CLUJ (1998 - 2005) si participant activ la majoritatea editiilor Forumului National ONG, fiind totodata si printre initiatorii coalitiei DIAGONALE de coordonare a Forumului Judetean ONG Cluj, careia i-a si asigurat si secretariatul in 2004-2005 si printre initiatorii, in 2002, alaturi de alte ONG clujene, a Grupului de Lucru pentru Finantari de la Bugetul Local (FBL) asigurand in 2004-2005 si secretariatul acestuia.

De asemenea, in 1997-1998, CCN a activat in Consiliul Consultativ al ONG-urilor clujene (CCONGC), a publicat patru editii ale Manualului practic "Infiintarea Asociatiilor" distribuit gratuit si a functionat de facto ca Centru de Resurse ONG in cadrul Centrului "EcoForum" in parteneriat cu Clubul Ecologic "Transilvania" in perioada 2000-2006, si a fost membru fondator si a asigurat multi ani secretariatul coalitiilor locale sectoriale ONG ECO-CLUJ, CLUJTIN si CLUJMONT si asigura secretariatul Coalitiei Nationale PRO VELO si presedintia Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

In concret, joi de la 10:30 pana seara la ora 22:00, CCN, la standul sau de la Iulius Mall Cluj-Napoca (la parter, imediat langa intrarea prinipala) va prezenta manuale, harti, studii si alte publicatii si initiative ale CCN, va distribui materiale de prezentare si extrase de legislatie rutiera pentru biciclisti, va oferi publicului ocazia de a discuta direct cu reprezentantii clubului, de a primi informatii privind activitatile viitoare ale CCN, de a beneficia de consultanta gratuita in domeniul cicloturismului si sporturilor montane si de a afla cum te pot inscrie ca membru in club.

De la ora 11:00 la 11:40, directorul CCN sustine un seminar gratuit cu titlul "ABC JURIDIC PENTRU ONG-URI: ACTELE NORMATIVE - ARHITECTURA SI INTERPRETARE", bazat pe un mare numar de slide-uri informative, in continuarea seriei de actiuni de alfabetizare juridica a societatii civile in vederea cresterii impactului sectorului neguvernamental.

Acest seminar sustinut de CCN va fi urmat de unul pe tema "Accesare Google Grant" sustinut de Remus Lucut – CIO Europa Digitala, de prezentarea "Active Citizenship" sustinuta de Kai Brand Jacobsen – Director PATRIR si de o prezentare a Municipiului Cluj-Napoca – Autoritate finantatoare a activitatilor culturale, sustinuta de seful Serviciului Management Proiecte sociale, culturale si sportive din cadrul Directiei Generale Comunicare, Dezvoltare locala si Management proiecte a Primariei Cluj-Napoca.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 25 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, activeaza in patru domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret & civic. Detalii pe www.ccn.ro 
 in sectiunea "despre noi".

Mai multe despre Forumul ONG Cluj 2017 puteti gasi la adresa: https://web.facebook.com/events/145628472842069/

Va asteptam !

Cluj-Napoca, 26 octombrie 2017

Radu Mititean
director executiv CCN

Roxana Cleja
vicepresedinte CCN

, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/26/2017 07:30:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.