Author: CCN
•6/03/2022 12:24:00 a.m.

 

CCN ANIVERSEAZA 30 DE ANI DE ACTIVITATE


Astazi, 3 iunie 2022, chiar de Ziua Mondiala si Ziua Nationala a Bicicletei, s-au implinit 30 de ani de activitate a Clubului de Cicloturism Napoca (CCN). Fondat la 3 iunie 1992 de 25 de tineri clujeni entuziasti, pasionati de bicicleta, turism, munte si protectia mediului, dupa mai multe luni de pregatiri si documentare, CCN a dobandit personalitate juridica in vara anului 1992 si a devenit primul ONG cu profil specific de cicloturism si mediu din Romania. Desi ramane o organizatie locala clujeana ca membri. CCN a devenit si este in continuare o organizatie de reper in domeniul biciclistic, civic, montan si de mediu si la nivel regional, national si international.


CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN activeaza in 4 domenii importante si complementare: promovarea bicicletei, sporturi montane, protectia mediului, tineret & civic. Este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista cu caracter de organizatie neguvernamentala non-profit, independenta si nepartizana politic. CCN este recunoscut ca ONG de tineret, de mediu si civic, totodata club montan, sportiv si turistic, principalul accent fiind pe domeniul biciclistic.


CCN este in principal o organizatie militanta, actionand in beneficiu public. Are si activitati de loisir si servicii in beneficiul propriilor sai membri. Intreaga activitate se bazeaza exclusiv pe voluntariat. CCN nu desfasoara activitati economice. Detine presedintia Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si este membru in numeroase coalitii si aliante ONG la nivel local, regional si national.


O descriere detaliata a CCN si o sinteza a activitatii lui in ultimii 30 de ani se gaseste la: http://ccncluj.blogspot.ro/2009/04/despre-noi.html (text actualizat) iar mai multe informatii sunt afisate pe blogul www.ccn.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ccn.ro/


Cluj-Napoca, 03.06.2022


Radu Mititean

director executiv CCN




|
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/03/2022 12:24:00 a.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.