Author: CCN
•6/05/2010 12:25:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

COMUNICAT DE PRESA

Lansarea hartii de cicloturism si mountain bike
100 DE EXCURSII CU BICICLETA IN ZONA CLUJULUI

A fost publicata harta de cicloturism si mountain bike "100 de excursii cu bicicleta in zona Clujului". Este un veritabil ghid turistic in format de harta si o premiera la nivel regional si national. A aparut la editura cartografica Schubert&Franzke, il are ca autor pe Radu Mititean si beneficiaza de egida si recomandarea Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Valoarea acestei harti consta nu doar in caracterul ei actual si detaliat (scara 1:75.000), ce acopera un areal de peste 4000 de kilometri patrati (mai mult de jumatate din suprafata judetului Cluj), ci mai ales in cele 100 de trasee propuse pentru turismul pe bicicleta - o selectie atenta facuta de autor pe baza a peste 1000 de zile de documentare pe teren si utilizand un set complex de criterii destinate sa satisfaca toate gusturile si dorintele biciclistilor.

Cele 100 de trasee cicloturistice (20 "de sosea" si 80 "de munte/MTB") sunt trasate pe harta si descrise in text si imagini, fiecare putand fi parcurs intr-o zi. Totalizeaza peste 4900 km lungime si peste 84000 metri diferenta de nivel in urcus, acopera relativ uniform o zona de circa 70 x 60 km in jurul Clujului si ofera o paleta larga de optiuni, ca tip, stil, lungime si grad de dificultate a rutei. Totodata sunt incluse pe trasee cvasitotalitatea localitatilor din zona si toate obiectivele turistice semnificative, fiecare traseu avand totusi un anumit nivel de uniformitate si individualitate.

Aceasta harta poate fi de folos si altor categorii, in afara biciclistilor, cum ar fi pasionatii de drumetii pedestre, ecvestre sau pe schiuri si poate fi utila nu doar pentru orientarea cicloturistilor individuali, ci si ca instrument de lucru si material de marketing pentru pensiuni, centre de informare turistica, agentii de turism, cluburi de profil etc.

Editura Schubert & Franzke, lider in Romania in realizarea hartilor de municipiu si judet, marcheaza cu aceasta ocazie debutul hartilor tematice pe piata romaneasca, iar Clubul de Cicloturism "Napoca" isi vede implinita mai vechea dorinta de a putea contribui la dezvoltarea turismului pe bicicleta si prin aparitia de ghiduri si harti cicloturistice pentru zona Clujului si nordestul muntilor Apuseni.

Alte detalii despre harta, precum si despre modul ei de distribuire, pot fi gasite pe site-ul editurii www.schubert-franzke.ro. Clubul de Cicloturism "Napoca" spera sa convinga agentii economici de profil sa se implice pe viitor mai mult in editarea de ghiduri, harti, manuale si alte materiale informative in domeniul cicloturistic, pentru a acoperi golul existent si a fi incurajat si in acest mod turismul biciclistic.

Radu Mititean
director executiv CCN
autor harta "100 excursii cu bicicleta in zona Clujului"
, , , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 6/05/2010 12:25:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.