Author: CCN
•7/27/2008 09:55:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836 e-mail:office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992

COMUNICAT

BIKE ROMANIA TOUR 2008 LA FINAL
Tabara cicloturistica montana de succes in masivul Poiana Rusca

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) a finalizat a 10-a editie a expeditiei cicloturistice montane BIKE ROMANIA TOUR, care a vizat in acest an masivul POIANA RUSCA din Carpatii Occidentali.

Timp de o saptamana, participantii au parcurs, explorat, testat si documentat din punct de vedere cicloturistic peste 300 de sute de kilometri de drumuri forestiere, de tractor si de caruta din minunatul Tinut al Padurenilor si au vizitat multe sate de munte, chei, lacuri si alte obiective.

Am putut vedea si documenta insa si problemele cu care se confrunta regiunea - defrisari pe mari suprafete, ranile lasate in peisaj de activitatile miniere din trecut, depopularea majoritatii pitorestilor localitati montane precum Vadu Dobrii, Poiana Rachitelii, Lunca Cernii, Meria, Bunila, Feregi, Merisorul de Munte, Socet, Cerbal, Runcu Mare, Muncel, Poienita Tomii, Gura Bordului...

S-au constatat ca de obicei mari discrepante intre hartile existente si realitatea din teren - de exemplu drumuri care exista doar pe harti, sau drumuri bune dar care nu sunt trecute pe nici o harta disponibila public, sate parasite si cabane ruinate sau demolate de decenii, dar si obiective turistice noi, necunoscute inca publicului larg.

Pe baza notitelor luate, a interviurilor cu localnici, a celor peste 2000 de fotografii a inregistrarilor cu aparatura GPS peste 500 de "waypoint-uri" (puncte de reper) si sute de kilometri de "track-uri" (rute), CCN va putea face corecturile necesare si pune la dispozitia cicloturistilor propuneri actuale de trasee pitoresti de mountain biking si definitiva si pentru aceasta zona proiectul de Retea Nationala de Trasee Cicloturistice Marcate.

Aceasta tabara-expeditie se inscrie in programul "Bike Romania" pe care Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) il desfasoara in colaborare cu Uniunea Generala a Biciclistilor din Germania (ADFC) cu incepere din 1999, in fiecare an fiind vizata o alta zona din Carpatii Romanesti, participarea fiind deschisa membrilor CCN si a altor cluburi de profil din tara si strainatate, precum si reprezentantilor presei de
specialitate, agentiilor de turism, expertilor altor factori interesati de cicloturismul montan in Carpati.

RADU MITITEAN
director executiv
coordonator program Bike Romania
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/27/2008 09:55:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.