Author: CCN
•7/02/2008 10:05:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
RO-400457 Cluj-Napoca ROMANIA
tel.+40-(0)744-576836 e-mail:office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992

Comunicat:
EXPEDITIA FOTOGRAFICA SI CICLOTURISTICA "ALPI 2008" LA START
3000 km pe bicicleta prin Europa

Miercuri 3 iulie 2008 a luat startul expeditia fotografica si cicloturistica "ALPI 2008", in cadrul careia, timp de o luna si jumatate, vor fi strabatuti pe bicicleta peste 3000 de kilometri prin mai multe tari europene, atat pe abrupte sosele de munte, cat si pe piste pentru turism biciclistic pe maluri de ape.

Coordonatorul actiunii, Mihai Udvar, este membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" din 2002, avand la activ numeroase ture pe doua roti. El a declarat la plecare: "Din saua bicicletei imi propun sa cunosc si sa fotografiez unele din cele mai spectaculoase peisaje naturale ale Alpilor si impresionate valori culturale din Europa Centrala".

Traseul propus trece peste pasuri inalte din Alpii Elvetieni si Francezi, prin capitale precum Geneva, Viena, Bratislava si Budapesta, prin statiuni turistice celebre ca Chamonix-Mont Blanc si Zermatt si prin alte orase cunoscute, ca Lucerna, Innsbruck, Linz... Ruta de intoarcere urmeaza Traseul Cicloturistic al Dunarii, proiect international a carui implementare in Romania este coordonata de Clubul de Cicloturism "Napoca".

Printre obiectivele expeditiei se numara documentarea si ilustrarea traseelor, obiectivelor si facilitatilor pentru cicloturism in zona vizata si prezentarea lor apoi, ca model, publicului si autoritatilor romanesti, si implicit si promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport ecologic cu rol recreativ si utilitar, promovarea unui stil de viata activ si sanatos, a interesului pentru protectia
mediului, diversitate culturala si patrimoniu istoric si arhitectonic, pentru eco-sport si turism activ nemotorizat.

Actiunea este sponsorizata de MAROS SPORT si se va incheia in jurul datei de 15 august. Va fi o tura neasistata, in sensul ca nu va exista masina de insotire iar intreg echipamentul pentru cele 45 de zile va fi transportat pe biciclete, inclusiv dotarile pentru campare (se va innopta in cort), pentru intretinerea bicicletei (miile de kilometri cu bagaj mare vor implica uzuri semnificative) si de protectie (de exemplu echipamentul pentru portiunile de altitudine ridicata, unde pot fi si temperaturi sub zero grade, lapovita si ninsoare...).

Scurte relatari si imagini din desfasurarea ei vor fi postate periodic pe blogul http://freeridemihai.multiply.com iar saptamanal vor fi relatari in emisiunea Tonic Show la Radio Cluj pe 95,6 FM. In toamna, Mihai Udvar va lansa un DVD cu imagini din cursul expeditiei si va face prezentari publice multimedia in Cluj-Napoca si in alte orase.

RADU MITITEAN
director executiv
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/02/2008 10:05:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.