Author: CCN
•7/15/2009 01:10:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18400457 Cluj-Napoca
web: www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
========================================

Comunicat de presa:

INCEPE EXPEDITIA CICLOTURISTICA "VELO TRANS EUROPA 2009"
- peste 5000 km pe bicicleta prin 15 tari -

Joi 16 iulie 2009 incepe expeditia cicloturistica "VELO TRANS EUROPA 2009", in cadrul careia, timp de cinci luni, vor fi strabatuti pe bicicleta peste 5000 de kilometri de sosea prin toate zonele continentului european.

Protagonistul actiunii este Mihai Udvar, membru activ al Clubului de Cicloturism "Napoca" avand deja in palmaresul cicloturistic ture de mare anvergura in tara si strainatate si devenit cunoscut publicului prin prezentarile foto si video sustinute pe aceasta tema.

Traseul propus trece prin Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franta, Belgia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia, Elvetia, si Austria si vizeaza nu doar strabaterea de zone pitoresti ci si popasuri de vizitare a cat mai multe obiective, de la parcuri nationale si rezervatii naturale, pana la muzee celebre, monumente de arhitectura si orase incarcate de istorie.

Printre obiectivele expeditiei se mai numara si promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport ecologic cu rol recreativ si utilitar, promovarea unui stil de viata activ si sanatos, a interesului pentru turismul cultural si ecologic, cunoasterea si documentarea bunelor practici in domeniul infrastructurilor pentru circulatia bicicletelor in tarile vizate si prezentarea lor ca posibile modele de urmat in Romania.

Va fi totodata un exemplu si o dovada in plus ca mobilitatea oamenilor, inclusiv la nivel international, nu trebuie sa implice neaparat consum de combustibil si ca poti face un concediu reusit, inclusiv unul itinerant, prin multe tari, si fara a apela la autoturism sau alte mijloace motorizate de transport, utilitatea bicicletei nefiind limitata la deplasarile locale.

Actiunea este sponsorizata de MAROS BIKE si va fi o tura solitara neasistata, intreg echipamentul necesar urmand a fi transportat pe bicicleta iar innoptarea facandu-se in cort, confirmand inca o data independenta si flexibilitatea pe care o permite turismul pe bicicleta celor dornici de cat mai multa liberate.

Pe site-ul http://freeridemihai.multiply.com va putea fi urmarita desfasurarea expeditiei pe baza scurtelor texte, fotografii si mini-filme ce vor fi postate pe parcurs. In final, Mihai Udvar va impartasi celor interesati, prin prezentari publice insotite de imagini, cele mai deosebite lucruri vazute si traite in aceste luni petrecute pe bicicleta.

"Velo Trans Europa 2009" se inscrie in programul "Trans Europa" derulat de Clubul de Cicloturism "Napoca" de peste 15 ani cu scopul general de strabatere pe bicicleta a cat mai multe tari europene si de cunoastere a valorillor culturale si naturale a acestora si a conditiilor create pentru circulatia cu bicicleta in scop utilitar si recreativ.

MIHAI UDVAR
coordonator proiect - tel. 0742-405768

RADU MITITEAN
director executiv - tel. 0744-576836
, , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 7/15/2009 01:10:00 p.m. and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.