Author: CCN
•11/10/2009 05:55:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
"DANUBE BY BIKE - Pe doua roti pe malul Dunarii de la Bucuresti la Belgrad"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 12 octombrie 2009, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "Dunarea pe Bicicleta". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a participarii CCN la ampla actiune biciclistica internationala "Danube by Bike Tour 2009", organizata sub egida Comisiei Europene - Directoratul General "Extindere" in parteneriat cu Federatia Europena a Biciclistilor (ECF), in cadrul careia peste 200 de biciclisti din peste 20 de tari au parcurs pe bicicleta, timp de o saptamana, la sfarsitul lunii iunie 2009, mai multe sute de kilometri prin Romania, Bulgaria si Serbia, intalnindu-se in final la Belgrad cu alti 200 de biciclisti ce au participat la o tura "in oglinda" pe ruta Budapesta-Belgrad.

Proiectia este prezentata de Voichita Bodea si Vlad Sancraian, doi dintre membrii CCN care au participat la aceasta actiune, a carei scop a fost nu doar unul turistic, ci si marcarea simbolica si promovarea practica a legaturilor dintre popoarele Europei si perspectiva continuarii exinderii UE, constientizarea valorilor patrimoniului cultural si natural al acestei zone a Europei, precum si nevoia de a promova la nivel european o mobilitate care sa tina cont de cerintele protectiei mediului si o mai mare atentie acordata ecosistemului Dunarii, nefiind intamplatoare desfasurarea actiunii tocmai in timpul "Saptamanii Verzi" europene si nici alegerea unei rute strabatand mai multe parcuri nationale si naturale de pe "Culoarul Verde al Dunarii".

Tura a inceput in mod festiv in 23 iunie 2009 in fata Parlamentului Romaniei, dar s-a desfasurat efectiv pe un itinerar ce a urmat "Traseul Cicloturistic al Dunarii", parte din magistrala cicloturistica transeuropeana "EuroVelo"nr.6, proiect deja implementat complet sau in curs de realizare in multe tari si pentru a carui punere in practica si in Romania militeaza de peste un deceniu Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) si Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).

* * *

La finalul proiectiei, cei interesati au oportunitatea de a se inscrie ca membri aderenti in Clubul de Ciclotruism "Napoca" - o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista clujeana care militeaza de peste 17 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/10/2009 05:55:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.