Author: CCN
•4/21/2010 01:31:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
"PE BICICLETE DE MUNTE IN NORDUL CARPATILOR ORIENTALI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 22 aprilie 2010, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, "sala mica") la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " PE BICICLETE DE MUNTE IN NORDUL CARPATILOR ORIENTALI ". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de cicloturism montan in nordul Carpatilor Orientali, , pe drumuri pe si peste culmi din muntii Rodnei, Maramuresului, Suhard, Bargau si Calimani, plecand din Tara Nasaudului, din satul lui Cosbuc de pe valea Salautei, trecand prin Maramures si Bucovina si ajungand in final in tinutul Bargaielor, in statiunea Colibita.

Veti putea admira peisaje superbe de pe vai si creste, paduri si pajisti de munte, fanete si sate pitoresti risipite pe inaltimi, dar si imagini de la Muzeul Radacinilor de la Sesuri, Cascada Cailor de langa Borsa, manastirea Piatra Fantanele si mocanita de pe Valea Vaserului...

Nu vor fi insa ocolite nici aspectele de mediu ale zonei vizitate - valorile parcurilor naturale si nationale din zona (PN Muntii Maramuresului si PN Muntii Rodnei), dar si ranile laste de mineritul practicat in mod iresponsabil in trecut in Muntii Maramuresului, kitschul arhitectonic care ameninta statiunea Borsa si taierile masive de padure de peste tot...

Tura a fost realizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" in colaborare cu Uniunea Generala a Biciclistilor din Germania (ADFC), in cadrul programului "Bike Romania" de cercetare, documentare si promovare cicloturistica a Carpatilor romanesti.

Aceasta proiectie este finalul evenimentelor prin care Clubul de Cicloturism "Napoca" marcheaza la Cluj data de 22 Aprilie - "Ziua Pamantului", ea urmand unui mars al biciclistilor, proiectiei unui material video de promovare a utilizarii bicicletei si prezentarii proiectului "Velorutia Romana" derulat la Cluj de CCN ca partener local al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, sub egida "Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 4/21/2010 01:31:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.