Author: CCN
•8/14/2013 02:29:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

INVITATIE

Editia lunara august 2013 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Joi, 15 august 2013, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 71-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 14:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 15:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si cartierele Marasti si Grigorescu, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseu este: Piaţa Unirii - bd.Eroilor - p-ta Avram Iancu - Calea Dorobanților - str.T.Mihali - str.A.Vlaicu - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta Unirii - str.Regele Ferdinand - str.G.Barițiu - Splaiul Independenței - pod Napoca - str.E.Grigorescu - str.Donath - str.Miraslau - bd. 1 Decembrie 1918 - pasarelă - pistă pe malul Someşului - str.Uzinei Electrice - str.cardinal I.Hossu - str.E.Isac - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ţa Unirii.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni care nu sunt in concediu sau nu au plecat in excursii in aceasta zi de sarbatoare, dar si o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

In mod deosebit, participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de noua amanare a implementarii proiectului de bike-sharing, de persistenta refuzului Primariei clujene de a prezenta public detaliile tehnice ale preconizatelor noi piste pentru biciclete (plansele cu amplasarea exacta, latime, solutiile adoptate la intersectii), si fata de mentinerea si refacerea asa-ziselor piste de biciclete inguste si discontinue si cu obstacole pe trotuarele strazilor Horea si Dorobantilor si nerefacerea altor marcaje si piste mai importante din putinele care existasera totusi in anii trecuti.

Marsul va fi urmat de la ora 17:00 de o excursie comuna pe biciclete in zona Hoia, cu plecarea de pe str. Taietura Turcului, de la intrarea in Parcul Etnografic "Romulus Vuia" si intoarcerea pe la capatul strazii Donath, cu ghidajul asigurat de CCN, deschisa tuturor bicilistilor interesati care au bicicleta de tip mountain bike sau trekking, si apoi de la 19:30 la terasa "Heltai" de o intalnire informala si discutie pe teme de biciclism urban in Cluj.

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro  precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

RADU MITITEAN
director executiv CCN

OANA TOSA
vicepresedinte CCN
coordonator actiuni biciclistice CCN in 15.08.2013


, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/14/2013 02:29:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.