Author: CCN
•11/20/2013 02:57:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la prezentarea foto
"O SAPTAMANA PE BICICLETE IN MUNTII BUCOVINEI"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi 21 noiembrie 2013, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " O SAPTAMANA PE BICICLETE IN MUNTII BUCOVINEI ". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de mountain biking prin Muntii Rodnei, Maramuresului, Suhard, Obcina Tibaului si Obcina Mestecanisului, in care cei peste 20 de participanti au pedalat peste 500 km de drumuri forestiere, pastorale si de caruta pe vaile si culmile partii nordestice a Carpatilor Orientali, cu urcus total de peste 5000 m diferenta de nivel.

Actiunea a fost organizata in august 2013 de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) in cadrul programului "Bike Romania" de explorare, testare si documentare cicloturistica a Carpatilor romanesti, derulat cu incepere din anul 1999 in colaborare cu alte cluburi din tara si din strainatate, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Tura a inclus vizitarea a numeroase obiective turistice, cum sunt Parcul National Muntii Rodnei, Parcul Natural Muntii Maramuresului, Herghelia Lucina, Piatra Tibaului, rezervatiile naturale Bila-Lala si Cornedei-Ciungii Balasanii, dar si manastirile Moldovita, Humor si Voronet si muzee satesti din zona.

Aceasta a 15-a editie a "Bike Romania Tour" a inclus si excursii montane pedestre in toate masivele susamintite, la care au participat si copii de varste fragede, de care parintii s-au ocupat pe rand, cate unul fiind in tura de mountain biking si celalat in tura pe jos, prin rotatie, pentru a insufla si generatiei tinere dragostea de munte, natura, sport si cultura traditionala.

De asemenea, proiectia va reflecta si problemele din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile cu care se confrunta zonele strabatute, incluzand taierile abuzive de padure, ranile lasate de minerit, urbanismul deficitar din zonele turistice, managementul inadecvat al deseurilor si al ariilor naturale protejate si formele motorizate de recreere si asa-zis sport.

* * *

La finalul proiectiei, cei interesati au oportunitatea de a se inscrie ca membri aderenti in Clubul de Cicloturism "Napoca" - o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista clujeana care militeaza de peste 20 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/20/2013 02:57:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.