Author: CCN
•12/04/2013 02:03:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
TRANSANATOLIA - CU BICICLETA DE LA BOSFOR LA RIVIERA MEDITERANEANA

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI, 5 decembrie 2013, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18, sala 2 demisol) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "TRANSANATOLIA - CU BICICLETA DE LA BOSFOR LA RIVIERA MEDITERANEANA". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a unei expeditii cicloturistice desfasurate in Turcia si nordul Ciprului, in cadrul proiectului "Transanatolia '98", totalizand aproape 1300 de kilometri pedalati in principal in Asia Mica - pe coasta marii Maramara, prin podisul Anatoliei, prin Capadocia si pe riviera turceasca a Mediteranei, dar si prin Republica turceasca a Ciprului de Nord.

Cei trei membri CCN participanti - Stefan Roman, Arnold Kadar si Laszlo Kupa, au avut nu doar de parcurs multi kilometri in saua bicicletei, ci si de urcat o diferenta de nivel totala foarte ridicata din cauza reliefului muntos si de infruntat vanturi puternice si conditii climatice dificile din punct de vedere al temperaturii si umiditatii.

Tura cicloturistica a avut insa si o componenta de turism montan pedestru, cu aspecte specifice alpinismului prin altitudine si dificultate tehnica, si anume ascensiunea varfului Erciyas Dagi, de aproape 4000 de metri inaltime, un vulcan stins cu silueta impunatoare, care este cel mai inalt varf din muntii Antitaurus si cunoscut inca din antichitate ca muntele Argaeus.

Ruta a cuprins si orase si statiuni turistice cunoscute, precum Istambul, Ankara, Nicosia, Kayseri, Antalya, monumente si locuri istorice si a oferit atat un contact inedit cu splendori peisagistice si comori ale naturii, cat si cu valori umane, experiente culturale, cunoasterea si intelegerea unei lumi pe care o percepem ca exotica, dar care ne poate deveni mult mai apropiata prin imaginile si vorbele celor care au simtit-o de foarte aproape, activ si ecologic, pe jos si de pe bicicleta.

Proiectia va fi sustinuta de geografii Arnold Kadar si Stefan Roman, ambii protagonisti ai multor expeditii cicloturistice si alpine pe diverse continente si printre cei mai activi membri ai CCN, pasionati de bicicleta, munte, natura si cultura specifica din intregul mapamond. Stefan Roman este si presedinte CCN si cunoscut globtrotter pe doua roti despre care puteti afla detalii si pe www.stefanroman.com.

Expeditia TransAnatolia 98 a fost posibila gratie generosilor sponsori de la acel moment - ATTA, White Wolf, CD-Radio Napoca, Fuji Film, Vitrina Felix Media, Color Copy Shop, Plusz Pharmavit, Napolact, Foto Trilogy, Flip, S&V, Play şi Dita Farm, carora le multumim inca o data.

Tura s-a inscris in programul "VELOMOND" desfasurat de Clubul de Cicloturism „Napoca" (CCN) la nivel international. CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste 20 de ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

STEFAN ROMAN
presedinte CCN

ARNOLD KADAR
coordonator expeditie

RADU MITITEAN
director executiv CCN

ANEXA:
Afisul proiectiei


This entry was posted on 12/04/2013 02:03:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.